

Gudeg Jogja indonesisk jackfruktgryta
Total tid
20 Min.
Jackfrukt är en trendig ingrediens i vegetarisk mat och otroligt mångsidig. Till denna exotiska vegetariska gryta kombineras den med citrongräs och te. Fint syrlig Kikkoman Ponzu citron avrundar den distinkta smaken.
Ingredienser
10 Portioner
Gryta:
1 ½ kg
jackfrukt i saltlake
50 g
galangal
150 g
citrongräs
50 g
palmsocker
1 handfull
kaffirlimeblad
1 msk
korianderfrön
2 liter
kokosmjölk
300 g
schalottenlök
10
påsar Earl Grey te
100 ml
rapsolja
Till servering:
10
ägg, hårdkokta och halverade
4 tsk
färsk koriander, hackad
Valfritt: kokt ris
–
Förberedelse
Gryta: Blanda galangal, citrongräs, palmsocker, korianderfrön, schalottenlök och olja till en pasta. Stek pastan i 3 minuter, låt koka upp med kokosmjölk och tillsätt tepåsar i 1 minut. Ta bort tepåsar och tillsätt avrunnen jackfrukt och limeblad. Reducera i ca 10 minuter och smaka av med Kikkoman Ponzu Citron.
Till servering: Tillsätt ett halvt ägg och hackad koriander i grytan och servera med ris, om så önskas.
Recept-ID: F1013
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer