Gudeg Jogja indonesisk jackfruktgryta
Gudeg Jogja indonesisk jackfruktgryta

Gudeg Jogja indonesisk jackfruktgryta

Total tid 20 Min.

Jackfrukt är en trendig ingrediens i vegetarisk mat och otroligt mångsidig. Till denna exotiska vegetariska gryta kombineras den med citrongräs och te. Fint syrlig Kikkoman Ponzu citron avrundar den distinkta smaken.

Ingredienser

10 Portioner

Gryta:

1 ½ kg
jackfrukt i saltlake
50 g
galangal
150 g
citrongräs
50 g
palmsocker
1 handfull
kaffirlimeblad
1 msk
korianderfrön
2 liter
kokosmjölk
300 g
schalottenlök
10 
påsar Earl Grey te
100 ml
rapsolja

Till servering:

10 
ägg, hårdkokta och halverade
4 tsk
färsk koriander, hackad
Valfritt: kokt ris

Förberedelse

Gryta: Blanda galangal, citrongräs, palmsocker, korianderfrön, schalottenlök och olja till en pasta. Stek pastan i 3 minuter, låt koka upp med kokosmjölk och tillsätt tepåsar i 1 minut. Ta bort tepåsar och tillsätt avrunnen jackfrukt och limeblad. Reducera i ca 10 minuter och smaka av med Kikkoman Ponzu Citron.
 
 
Till servering: Tillsätt ett halvt ägg och hackad koriander i grytan och servera med ris, om så önskas.

Recept-ID: F1013

Recept som PDF

ladda ner PDF

Har du några frågor om recepten eller våra produkter?

Vi är alltid glada att hjälpa till.

Kontakta oss nu

Ta kontakt med oss!

Har du frågor om våra produkter, och tillgängligheten, eller vill du bara veta mer om Kikkoman? Då är det bara att kontakta oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatoriskt

Läs och beakta vår integritetspolicy. Fler företagsuppgifter hittar du på sidan ”Om Webbplatsen”.