

Fiskkakor med rostad blomkålspuré och teriyaki brysselkål
Den här rätten har vad som krävs för att bli en omedelbar klassiker på din meny: fiskkakor med ugnsbakad blomkålspuré - så välrundad och fyllig tack vare Kikkoman Mirin-stil söt krydda och Kikkoman sojasås. Höjdpunkten är den kryddiga rostade brysselkålen, fint smaksatt med Kikkoman Woksås- Teriyaki.
Ingredienser
Till purén:
Till teriyaki brysselkål:
Till fiskkakorna:
Dessutom:
Fiskkakor ca. 170 g - Blomkålspuré ca. 80 g - Teriyaki brysselkål ca. 80 g - Garnering ca. 40 g
Förberedelse
Steg 1
Blanda Kikkoman sojasås, Kikkoman rostad sesamolja, tom ka pasta och Kikkoman Mirin-stil söt matlagningskrydda i en skål. Tillsätt blomkålen, blanda väl och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i 180 °C i varmluftsugn i ca. 20 minuter. Efter gräddningen mixar du blomkålen med grönsaksbuljongen i en mixer eller matberedare till en puré.
Steg 2
Blanda ingefära och vitlök med Kikkoman Woksås - Teriyaki och ringla över brysselkålen. Grädda i ca. 10 minuter på en bakplåt klädd med bakplåtspapper i 180 °C i varmluft.
Steg 3
Blanda torskfilén, Kikkoman sojasås, Kikkoman rostad sesamolja, gräslök, chili och majsmjöl. Forma till ca. 50 g köttbullar, rulla i sesamfröna och stek i olja i 175 °C i 3-4 minuter tills de är gyllenbruna.
Steg 4
Rosta kokoschipsen i en torr panna. Lägg upp blomkålspurén på tallrikar och toppa med fiskkakorna. Servera med teriyaki brysselkålen och garnera med kokoschips, limeklyftor, granatäpplekärnor och koriander.
Tip:
Tillsätt grönsaksbuljongen i purén gradvis. Du kan behöva mindre än vad som anges.
Recept-ID: F1054
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer