Fiskkakor med rostad blomkålspuré och teriyaki brysselkål
Fiskkakor med rostad blomkålspuré och teriyaki brysselkål

Fiskkakor med rostad blomkålspuré och teriyaki brysselkål

Total tid 1 tim. 25 Min.
50 Min. Tid för förberedelse
35 Min. Tillagningstid

Den här rätten har vad som krävs för att bli en omedelbar klassiker på din meny: fiskkakor med ugnsbakad blomkålspuré - så välrundad och fyllig tack vare Kikkoman Mirin-stil söt krydda och Kikkoman sojasås. Höjdpunkten är den kryddiga rostade brysselkålen, fint smaksatt med Kikkoman Woksås- Teriyaki.

Ingredienser

10 Portioner

Till purén:

25 ml
Kikkoman Toasted Sesame Oil
100 g
tom ka pasta
1 kg
blomkål, skuren i buketter
300 ml
grönsaksbuljong

Till teriyaki brysselkål:

10 g
ingefära, hackad
10 g
hackad vitlök
800 g
brysselkål, rensad

Till fiskkakorna:

1 ½ kg
torskfilé, skinnfri, hackad
50 ml
Kikkoman Toasted Sesame Oil
10 g
finhackad gräslök
5 g
chili, hackad
20 g
majsmjöl
200 g
sesamfrön, ej rostade
1 ½ liter
olja för stekning

Dessutom:

50 g
kokoschips
10 
limeklyftor
200 g
granatäpplekärnor
15 g
koriander
Allergener:
sojabönor, gluten, fisk, sesam, sulfiter, selleri
Totalvikt per portion:
370 g
Vikt per ingrediens:

Fiskkakor ca. 170 g - Blomkålspuré ca. 80 g - Teriyaki brysselkål ca. 80 g - Garnering ca. 40 g

Förberedelse

Steg 1

Blanda Kikkoman sojasås, Kikkoman rostad sesamolja, tom ka pasta och Kikkoman Mirin-stil söt matlagningskrydda i en skål. Tillsätt blomkålen, blanda väl och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i 180 °C i varmluftsugn i ca. 20 minuter. Efter gräddningen mixar du blomkålen med grönsaksbuljongen i en mixer eller matberedare till en puré.

Steg 2

Blanda ingefära och vitlök med Kikkoman Woksås - Teriyaki och ringla över brysselkålen. Grädda i ca. 10 minuter på en bakplåt klädd med bakplåtspapper i 180 °C i varmluft.

Steg 3

Blanda torskfilén, Kikkoman sojasås, Kikkoman rostad sesamolja, gräslök, chili och majsmjöl. Forma till ca. 50 g köttbullar, rulla i sesamfröna och stek i olja i 175 °C i 3-4 minuter tills de är gyllenbruna.

Steg 4

Rosta kokoschipsen i en torr panna. Lägg upp blomkålspurén på tallrikar och toppa med fiskkakorna. Servera med teriyaki brysselkålen och garnera med kokoschips, limeklyftor, granatäpplekärnor och koriander.

Tip:

Tillsätt grönsaksbuljongen i purén gradvis. Du kan behöva mindre än vad som anges.

Recept-ID: F1054

Recept som PDF

ladda ner PDF

Upptäck mer

Har du några frågor om recepten eller våra produkter?

Vi är alltid glada att hjälpa till.

Kontakta oss nu

Ta kontakt med oss!

Har du frågor om våra produkter, och tillgängligheten, eller vill du bara veta mer om Kikkoman? Då är det bara att kontakta oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatoriskt

Läs och beakta vår integritetspolicy. Fler företagsuppgifter hittar du på sidan ”Om Webbplatsen”.