

Endivebåtar med surkål och tofu
Att marinera tofu i vegansk mat förstärker dess smak och arom. Att använda Kikkoman sojasås lyfter smaken av rökt tofu och ger surkålen en distinkt, rik karaktär.
Ingredienser
Till båtarna:
Till garnering:
- Endive båt – 60 g
- Surkål – 120 g
Förberedelse
Steg 1
Marinera tofukuberna i Kikkoman sojasås mindre salt i 30 minuter.
Steg 2
Skölj surkålen med kallt vatten och låt rinna av väl. Blanda vinäger, lönnsirap, citronsaft, peppar och spiskummin i en skål. Tillsätt surkål, den marinerade tofun och äpplet. Blanda väl.
Steg 3
Fräs den hackade löken i rapsoljan i 15 minuter. Tillsätt löken i surkålsblandningen och rör om väl.
Steg 4
Tvätta och torka endiven. Dela den i löv.
Steg 5
Fyll endivebladen med fyllningen från steg 3, och strö över nötter, gräslök och chilipeppar.
Tips:
Du kan även servera den här rätten på romansalladsblad eller pak choi. I fusionsköket kan du byta ut endiven mot majstacos.
Recept-ID: F1094
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer