

“Corn dog” i koreansk stil med citrusmajonnäs
“Corn dog” möter fish and chips med läcker torsk och en fräsch dipp. Kikkoman Poke sås, med sin rika, salta smak, är utmärkt inte bara för dipp utan även i smeten.
Ingredienser
Till fisken:
Till såsen:
Till smeten:
Till garneringen:
2 “corn dogs” på ca. 115 g vardera (230 g totalt utan spett) - Sås, ca. 60 g - Garnering, ca. 2 g
Förberedelse
Steg 1
Skär fisken i jämna tärningar (ca 4×4 cm). Marinera i en skål med Kikkoman Poke sås i 15 minuter. Trä ca. 85 g fisk (3-4 bitar) på varje spett och kyl tills de ska användas.
Steg 2
Till dippen, blanda Kikkoman Poke sås, majonnäs, citronskal, lök, gräslök och chilipulver och ställ i kylen.
Steg 3
Till smeten, blanda mjöl, polenta, socker, bakpulver och salt och rör sedan ner mjölken till en slät blandning.
Steg 4
Krossa cornflakes och risflingor grovt i en fryspåse med en kavel och lägg i en grund skål.
Steg 5
Värm oljan till 175 °C. Torka lätt av fiskspetten, doppa dem i smeten och lägg dem sedan i cornflakesblandningen. Stek i den heta oljan i ca. 3 minuter tills de är gyllenbruna.
Steg 6
Servera två “corn dogs” per tallrik, ringla över lite sås och garnera med gräslök, sesamfrön och en citronklyfta.
Tip:
Du kan tillsätta olika valfria kryddor till smeten, såsom paprika, cayennepeppar eller yuzu, efter tycke och smak.
Recept-ID: F1036
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer












