Cepelinai med pulled anka
Cepelinai med pulled anka

Cepelinai med pulled anka

Total tid 4 tim. 20 Min.
3 tim. 20 Min. Tillagningstid
1 tim. väntetid

Denna nationalrätt från Litauen består av små, fyllda potatisdumplings fyllda med pulled anka. Marinaden är smaksatt med Kikkoman Poke sås och Kikkoman sojasås för att ge rätten en extra  touch.

Ingredienser

10 Portioner

För ankan:

600 g
anklår (vikt utan ben)
6 g
apelsinskal
100 ml
apelsinjuice
10 g
hackad vitlök
10 g
honung
20 ml
balsamvinäger
2 g
mald ingefära
2 g
mald koriander
2 g
rökt paprikapulver
1 g
torkad timjan
1 g
chiliflakes
200 ml
kycklingfond

För cepelinai:

1,1 kg
skalad mjölig potatis
800 g
vetemjöl, typ 405
170 g
helt ägg
30 g
salt

Till såsen:

70 g
smör
15 g
hackad vitlök
400 ml
kärnmjölk
70 ml
vispgrädde

Dessutom:

60 g
färsk hackad persilja
Allergener:
gluten, ägg, mjölk, sojabönor, sesam, selleri, sulfiter
Totalvikt per portion:
365 g
Vikt per ingrediens:

Cepelinai, ca. 300 g (3 stycken à 100 g vardera) - Sås, ca. 60 g - Garnering, ca. 5 g

Förberedelse

Steg 1

Klappa ankan torr med en kökshandduk. Rör ihop rivet apelsinskal, apelsinjuice, vitlök, honung, Kikkoman Poke sås, Kikkoman sojasås, vinäger, ingefära, koriander, paprika, timjan och chiliflakes i en skål tills det är väl blandat.

Steg 2

Lägg ankan i blandningen och låt marinera i kylen i minst 1 timme (gärna över natten).

Steg 3

Lägg sedan ankan på en bakplåt och tillaga i en förvärmd ugn på 180 °C i 2-2½ timme tills köttet är mört.

Steg 4

Dra isär köttet, tillsätt 100 ml av matlagningsjuicerna och låt svalna.

Steg 5

Tärna hälften av potatisen grovt och koka upp i kallt saltat vatten. Koka i ca. 20 minuter, tryck sedan igenom en potatispress. Riv resten av potatisen fint. Krama ur vätskan ur blandningen och blanda i en skål med den kokta potatisen, mjölet, ägget och saltet.

Steg 6

Fyll varje dumpling med ca. 70 g av potatisblandningen och 20 g ankkött. Stäng ihop väl och forma till ovala bollar.

Steg 7

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Lägg försiktigt cepelinai i vattnet och koka i 20-25 minuter. När de är kokta kommer de att flyta upp till ytan.

Steg 8

Smält smöret i en kastrull till såsen. Fräs vitlöken i smöret i ca 1 minut. Rör ner kärnmjölken. Tillsätt grädden och rör tills såsen är krämig och varm. Det ska inte längre koka. Smaksätt med Kikkoman-sås för Poke Bowl.

Steg 9

Servera 3 cepelinai per tallrik garnerad med såsen och persiljan.

Tip:

Pudra händerna med mjöl för att göra hanteringen lättare. Finhacka köttet från anklåret för att göra det lättare att fylla dina dumplings.

Recept-ID: F1032

Recept som PDF

ladda ner PDF

Har du några frågor om recepten eller våra produkter?

Vi är alltid glada att hjälpa till.

Kontakta oss nu

Ta kontakt med oss!

Har du frågor om våra produkter, och tillgängligheten, eller vill du bara veta mer om Kikkoman? Då är det bara att kontakta oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatoriskt

Läs och beakta vår integritetspolicy. Fler företagsuppgifter hittar du på sidan ”Om Webbplatsen”.