

Cannelloni fylld med bläckfisk och lamm
“Surf meets turf” i dessa läckra cannelloni. Bläckfisk och lammfärs kombineras som fyllning med Kikkoman Ponzu citron och Kikkoman sojasås för en särskilt rik smak. Allt bakat i en delikat röd paprikasås och toppat med manchegoost.
Ingredienser
Till cannelloni:
Till såsen:
Till garnering:
Cannelloni och sås ca. 365 g - Ost ca. 15 g
Förberedelse
Steg 1
Blanda lammfärsen, bläckfisk, ägg, Kikkoman Ponzu citron, Kikkoman sojasås, citronskal, rosmarin och timjan i ca. 3 minuter. Fyll varje cannelloni med ca. 40 g av blandningen.
Steg 2
Värm ugnen till 180 °C med fläktinställnignen. Rosta röd paprika, lök och vitlöksklyftor på en bakplåt med bakplåtspapper i ca. 35 minuter. Grönsakerna ska vara mjuka men inte för mörka.
Steg 3
Ta ut allt från ugnen och puréa med Kikkoman sojasås, oregano, spiskummin, paprikapulver och cidervinäger tills det blir slätt och silkeslent.
Steg 4
Lägg den fyllda cannellonin i en ugnsform eller djup 1/1 gastronom bakplåt, toppa med paprikasåsen och grädda under lock i ca. 35 minuter.
Steg 5
Servera fem cannelloni per tallrik med sås, toppad med riven manchegoost.
Tip:
För extra jämnhet, sila såsen genom en sil.
Ju finare fyllning desto lättare är det att fylla cannellonin– använd en spritspåse.
Recept-ID: F1000
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer