Bräserad kungsmussling med morotskimchi
Bräserad kungsmussling med morotskimchi

Bräserad kungsmussling med morotskimchi

Total tid 1 tim. 30 Min.
30 Min. Tid för förberedelse
1 tim. Tillagningstid
20 Min. väntetid

Utsökt middag på nolltid: våra bräserade kungsmusslingar med morotskimchi och örtpolenta kommer att imponera på dina gäster – perfekt smaksatta med Kikkoman Ponzu citron.

Ingredienser

10 Portioner

För morotskimchi:

700 g
morötter, skalade
15 g
salt
10 g
vitlök, finriven
20 g
ingefära, finriven
20 g
gochugaru (koreanska röda paprikaflingor)
20 g
honung
50 g
salladslök, tunt skivad

Till svampen:

1,4 kg
kungsmussling, stor
100 ml
vegetabilisk olja
500 g
schalottenlök, fint skivad
40 g
vitlök, fint skivad
5 
lagerblad
20 g
tomatpuré
1 liter
grönsaksbuljong
20 ml
sockerbetssirap
5 g
majsmjöl
40 g
smör

För polentan:

700 ml
grädde (30 % fett)
700 ml
grönsaksbuljong
Salt
Muskot
500 g
polenta majsmjöl
20 g
gräslök, finhackad
20 g
persilja, finhackad
20 g
körvel, finhackad
150 g
ricotta

Också:

20 g
Sakura krasse
Allergener:
Soja, mjölk, gluten, selleri
Totalvikt per portion:
390 g
Vikt per ingrediens:
  • Svamp ca. 120 g
  • Polenta ca. 190 g
  • Morotskimchi ca. 80 g
  • Krasse ca. 2 g

Förberedelse

Steg 1

Skiva morötterna tunt på längden med mandolin till ca. 1 mm tjocklek. Blanda med salt och knåda väl. Låt stå i ca. 20 minuter för att dra ut vätska. Skala ingefäran och vitlöken och blanda med chiliflakes, Kikkoman Ponzu citron och honung. Tillsätt såsen och salladslöken till morötterna och knåda väl igen. Kyl till servering.

Steg 2

Värm ugnen till 180 °C (varmluftsugn). Halvera svampen på längden och skär ett lätt snitt på snittytan. Rosta svampen i en stor stekpanna med lite olja på medelvärme i 3-4 minuter. Ta ut och fräs schalottenlök och vitlök i samma panna i 5-6 minuter. Tillsätt tomatpurén och rosta i ytterligare 2–3 minuter. Deglasera med grönsaksbuljongen och tillsätt sedan Kikkoman Ponzu citron och sockerbetssirap. Tillsätt svampen och lagerbladen och bräsera i ugnen i ca 30 minuter.

 

Steg 3

När svampen är kokt, ta bort den och sila såsen genom en fin sil. Reducera såsen till ca. 500ml i en kastrull och låt tjockna med majsmjölet blandat med en liten mängd kallt vatten. Hetta upp såsen i en panna med svamp och smör innan servering.

Steg 4

Till polentan, låt koka upp grönsaksbuljongen och grädden. Krydda väl med salt och muskotnöt. Rör ner polentan i vätskan och låt sjuda försiktigt i 4-5 minuter under konstant omrörning. Vänd ner ricottan och örterna.

 

Steg 5

För att servera, dela polentan i portioner och lägg upp på tallrikar. Ordna tre svamphalvor och morotskimchi per portion, garnera med krasse och servera.

 

Tips:

För att marinera morötterna kan du givetvis även använda Kikkoman Kimchi Chilisås. Den innehåller dock fisksås och är därför inte vegetarisk.

Recept-ID: F1066

Recept som PDF

ladda ner PDF

Har du några frågor om recepten eller våra produkter?

Vi är alltid glada att hjälpa till.

Kontakta oss nu

Ta kontakt med oss!

Har du frågor om våra produkter, och tillgängligheten, eller vill du bara veta mer om Kikkoman? Då är det bara att kontakta oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatoriskt

Läs och beakta vår integritetspolicy. Fler företagsuppgifter hittar du på sidan ”Om Webbplatsen”.