

Bräserad kungsmussling med morotskimchi
Utsökt middag på nolltid: våra bräserade kungsmusslingar med morotskimchi och örtpolenta kommer att imponera på dina gäster – perfekt smaksatta med Kikkoman Ponzu citron.
Ingredienser
För morotskimchi:
Till svampen:
För polentan:
Också:
- Svamp ca. 120 g
- Polenta ca. 190 g
- Morotskimchi ca. 80 g
- Krasse ca. 2 g
Förberedelse
Steg 1
Skiva morötterna tunt på längden med mandolin till ca. 1 mm tjocklek. Blanda med salt och knåda väl. Låt stå i ca. 20 minuter för att dra ut vätska. Skala ingefäran och vitlöken och blanda med chiliflakes, Kikkoman Ponzu citron och honung. Tillsätt såsen och salladslöken till morötterna och knåda väl igen. Kyl till servering.
Steg 2
Värm ugnen till 180 °C (varmluftsugn). Halvera svampen på längden och skär ett lätt snitt på snittytan. Rosta svampen i en stor stekpanna med lite olja på medelvärme i 3-4 minuter. Ta ut och fräs schalottenlök och vitlök i samma panna i 5-6 minuter. Tillsätt tomatpurén och rosta i ytterligare 2–3 minuter. Deglasera med grönsaksbuljongen och tillsätt sedan Kikkoman Ponzu citron och sockerbetssirap. Tillsätt svampen och lagerbladen och bräsera i ugnen i ca 30 minuter.
Steg 3
När svampen är kokt, ta bort den och sila såsen genom en fin sil. Reducera såsen till ca. 500ml i en kastrull och låt tjockna med majsmjölet blandat med en liten mängd kallt vatten. Hetta upp såsen i en panna med svamp och smör innan servering.
Steg 4
Till polentan, låt koka upp grönsaksbuljongen och grädden. Krydda väl med salt och muskotnöt. Rör ner polentan i vätskan och låt sjuda försiktigt i 4-5 minuter under konstant omrörning. Vänd ner ricottan och örterna.
Steg 5
För att servera, dela polentan i portioner och lägg upp på tallrikar. Ordna tre svamphalvor och morotskimchi per portion, garnera med krasse och servera.
Tips:
För att marinera morötterna kan du givetvis även använda Kikkoman Kimchi Chilisås. Den innehåller dock fisksås och är därför inte vegetarisk.
Recept-ID: F1066
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer