

Bläckfisk- och kålrabbisallad med syrligt äpple
En fusionsrätt utan dess like: bläckfisk möter traditionella tyska ingredienser - bläckfisk- och kålrabbisallad med syrligt äpple i en läcker dressing gjord på Kikkoman sojasås och Kikkoman Ponzu citron. Denna smakrika, fräscha rätt kommer att hålla dina gäster svala även under de allra hetaste dagarna.
Ingredienser
Till salladen:
Till garnering:
Bläckfisk ca. 100 g - Äpple ca. 50 g - Kålrabbi ca. 50 g - Dressing ca. 20 g - Garnering ca. 10 g
Förberedelse
Steg 1
Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Tillsätt bläckfisken och koka i ca 50-60 minuter tills den är mjuk. Låt rinna av och låt svalna.
Steg 2
I en liten skål, vispa ihop Kikkoman sojasås, Kikkoman Ponzu citron, risvinäger, Kikkoman Sesamolja, honung, vitlök och chili.
Steg 3
Skär den kylda bläckfisken i lagom stora bitar och lägg i en stor mixerskål. Tillsätt det syrliga äpplet, kålrabbin, koriandern och salladslöken. Häll över den förberedda dressingen och blanda väl.
Steg 4
Servera salladen på tallrikar och garnera med de rostade sesamfröna och korianderbladen.
Tip:
För jämna portioner, lägg till bläckfisken direkt i salladen med varje servering.
Recept-ID: F1057
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer