

Asiatiska Bao-bullar med krabbakött
Dessa ångade kinesiska dumplings, som hela trendiga restaurangkoncept nu ägnas åt i Europa, är fyllda med saftigt krabbkött. Serveras med hemmagjord hoisinsås, de är helt smaskiga!
Ingredienser
Deg:
Fyllning:
Hoisin sås:
Förberedelse
Deg: Lös upp jäst och socker i 37 graders vatten. Tillsätt mjöl och knåda i 10 minuter tills degen är smidig och elastisk. Låt jäsa i en skål täckt med hushållsfilm på en varm plats i 40 minuter.
Fyllning: Låt krabbkött rinna av, tillsätt koriander, gräslök och ingefära, sedan ostronsås, limejuice och sesamfrön.
Hoisinsås: Värm Kikkoman mindre salt sojasås
och risvinäger på låg värme och rör om för att lösa upp farinsockret. Ta av från värmen och blanda med Sriracha, vitlök, jordnötssmör och svartpeppar tills det är slätt.
Bao-bullar: Pudra jäst deg med mjöl på arbetsytan och knåda igen. Kavla ut fingertjockt och skär ut cirklar 10 cm i diameter. Lägg fyllningen i mitten och rulla degen till små bollar. Lägg en liten bit bakplåtspapper under varje färdig bulle och ånga i bambukorg eller ångkokare i 4 minuter. Lägg i ångkokaren och koka i 4 minuter.
Att servera: Häll hoisinsås i en separat skål och servera med ångade bao-bullar.
Recept-ID: F1005
Recept som PDF
ladda ner PDFUpptäck mer