Osechi-ryōri
Limited Edition 2024

JAPANSK
NYÅRS­TRADITION

Shōgatsu,detjanskanyåret,ärenviktigfamiljefest.Detinkluderarsedenattätaosechi-ryōritillsammansnyårsdagen:specialrättersomtillagasnyårsaftonförattslippalagamatdenförstadagendetnyaåret.Dennamånghundraårigatraditionärfortfarandeendelavdenjapanskakulturentilldennadag.

Varochenavdemångasmåosechi-ryōri-rätternaharspeciellbetydelsefördetkommandeåret."Lyckligasmakbitar"ärpackadeijūbako-lådor.Intebaraingrediensernasymboliserarlyckönskningar,utanävensjälvadestapelbaralacklådorna.Föratt"staplalådor"ärsynonymtmed"attläggatilllycka".

Ensådanlåda,fylldmedosechi-ryōri,pryderdennyaLimitedEdition-dispensernfrånKikkoman!Kikkomansojasåsärocksåoupplösligtkoppladtilljapanskhistoria-vilketgerdenperfektasmakentillbådejapanskaocheuropeiskafesträtter.

Datemaki –
utbildning

Eftersom formen på denna rullade omelett med fisk eller räkpasta påminner om en pergamentrulle, symboliserar den önskan om framgångsrik inlärning.

Kazunoko -
fertilitet

Med sina många små ägg symboliserar denna maträtt gjord på sillrom önskan om att få flera barn. Dessutom betyder "kazu" nummer och "ko" barn, vilket förstärker betydelsen av "många barn".

Kamaboko –
skydd och lycka till

Dessa ångade fiskkakor finns i symboliska färger: vitt för renhet, rosa eller rött för glädje och skydd mot onda andar. Halvmåneformen på skivorna påminner om den uppgående solen.

Kuri kinton –
välstånd

Den ljusgula färgen på denna maträtt med kanderade kastanjer och sötpotatisröra påminner om guld och uttrycker önskan om rikedom under det nya året.

Kuromame -
hälsa och arbete

De blanka, svarta sojabönorna, tillagade med socker och sojasås, symboliserar ett hälsosamt, starkt och hårt arbetande liv.

Tazukuri -
en rik skörd

Dessa torkade babysardiner, marinerade i söt sojasås, representerar hoppet om en lyckad skörd. Namnet översätts bokstavligen som "risodling", eftersom små sardiner en gång spreds på åkrar som gödningsmedel.

Konbumaki –
glädje

Namnet på denna maträtt, gjord av fisk eller grönsaker insvept i tång, påminner om "yorokobu", som betyder "att glädjas", vilket är anledningen till att de små tångrullarna symboliserar glada händelser under det nya året.

Ebi –
lång livslängd

Med sin böjda rygg symboliserar dessa räkor, som tillagas i dashi, sojasås, sake, socker och mirin, önskan om ett långt liv. Den röda färgen tros också avvärja onda andar.

Nishime –
evig lycka

Den här rätten med blandade rotfrukter, tillagade i dashifond med sojasås, symboliserar evig lycka. Varje ingrediens har sin egen betydelse. Morötter skurna i blomformer välkomnar våren, medan taro-hexagoner betyder ett långt liv.

Renkon namasu –
en framtid utan hinder

Renkon namasu är gjord av lotusrotskivor som har marinerats i en söt vinägersås. Du kan se genom skivorna, det är därför de representerar en framtid fri från hinder.

UPPTÄCK LÄCKRA RÄTTER FÖR NYÅR!
Har du fått aptit på nya kulinariska äventyr? Gör denna vinter till en särskilt välsmakande sådan: med våra japanskinspirerade festrecept och många säsongsbetonade rätter från hela Europa.
Till de festliga recepten
KVALITET MED HISTORIA
Kikkoman naturligt bryggd sojasås är gjord enligt ett 300 år gammalt recept med bara fyra ingredienser: vatten, sojabönor, vete och salt. Och har varit det i århundraden. Inga tillsatser, färgämnen, konserveringsmedel eller smakförstärkare. Den utvecklar sina ojämförliga smaker under mognadsprocessen. Detta skapar den intensiva umami-smaken som ger Kikkoman sojasås Osechi-ryōri och många andra rätter något alldeles extra.
Fyra rena ingredienser för en oändlig variation av smaker
Sojabönan
Sojabönorna blötläggs och ångas. Deras proteiner ger vår sojasås dess unika egenskaper.
Fyra rena ingredienser för en oändlig variation av smaker
Vetet
Kolhydraterna i vetet ger såsen dess arom och sötma.
Fyra rena ingredienser för en oändlig variation av smaker
Salt och vatten
Salt- och vattenlösningen kontrollerar tillväxten av bakterier och fungerar som ett naturligt konserveringsmedel.
EN VACKER TRADITION
Med vår 2024 Special Limited Edition – den andra i år – tar vi med en exklusiv uppsättning specialdesignade dispensrar till ditt kök för sjätte gången. Kikkoman sojasås smakar inte bara gott utan ser också fantastisk ut på bordet i sin ikoniska flaska designad av Kenji Ekuan 1961.

TIDIGARE DESIGN

Hållbarhet och harmoni
Limited Edition 2024Kikkoman naturligt bryggd sojasås är traditionellt gjord med bara fyra ingredienser - och 2024, för första gången, med ingredienser som uteslutande kommer från Europa. Dispensern är prydd med två symboler från japansk mytologi som representerar hållbarhet och harmoni: plommonblomman (ume) och den japanska fågeln med vita ögon (mejiro).
Nöje förenar
Begränsad upplaga 2023Det djupröda lövverket på det japanska momiji-lönnträdet visar sin fulla prakt på hösten. Dessa träd, så typiska för Japan, förvandlar landet till ett vackert höstlandskap under några veckor. Den runda månen symboliserar harmoni, medan den gyllene bron representerar föreningen av kulturer, människor och smaker.
Delad lycka
Begränsad upplaga 2022Delad lycka: den japanska koi-fisken och lotusblomman är symboler för välstånd, lycka, hälsa och styrka. Närheten till dessa två symboler på dispensern betyder att man samlas vid bordet, delar en måltid och att familjen är enad.
Hälsa och livslängd
Begränsad upplaga 2021Tsuru - tranan - är inte bara en fågel som är typisk för Japan utan också en viktig symbol. Likaså är matsu, tallen, en betydande del av japansk kultur. Båda anses som källor till lycka och styrka.
Två ikoniska emblem från Japan
Begränsad upplaga 2020Sakura, körsbärsblomman, står för skönhet, förnyelse och livets flyktiga natur. Mount Fuji är med sina cirka 3 776 meter Japans högsta topp och en vördad nationalsymbol.

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.