| Kategori | Användningsmöjligheter | Resultat/fördelar | 
| Kött/kyckling Färdiglagat
 förtillagat
 kylt/fryst
 kött
 | Kylt eller fryst kött (processat eller djupfryst) | Maillardreaktion, naturligt färgämneHåller köttet saftigt och mörtUnderstryker den kraftiga köttsmaken
 | 
| Kebab | Maillardreaktion, naturligt bryggningshjälpmedelUnderstryker den kraftiga köttsmakenSmaknyans av karamell ger grillarom
 | 
| Torkat nötkött (beef jerky) | Ger en djupt rödbrun färgUndertrycker oönskad lukt och understryker angenäma dofterSärskilt mångsidig för nya smakkreationer
 | 
| Oxköttsoppa oxbuljong
 | Förstärker oxbuljongsmakenOptimerar smakutvecklingenSmakar som efter småkokning under lång tidFörstadium till aromer ger fler smakkomponenter
 | 
| Köttbullar burger patty
 | MaillardreaktionUnderstryker den kraftiga köttsmaken
 | 
| Skinka | Understryker den kraftiga köttsmakenSaltreducerat alternativ
 | 
| Fisk/skaldjur | Laxrom | Undertrycker oönskad luktVälbalanserad smakFörlänger hållbarheten
 | 
| Marinerad lax | Undertrycker oönskad luktVälbalanserad smakFörlänger hållbarheten
 | 
| Kyld och fryst fisk/skaldjur (smaksatt) | Undertrycker oönskad lukt
 | 
| Asiatiska och andra nationella kök
 Förtillagat
 kylt/fryst
 kött
 | Potatischips Kryddblandning för frysta potatischips
 | Saltreducerat alternativSärskilt mångsidig för nya smakkreationerSmältbar, betonar kryddig smak
 | 
| Soppa buljong
 | Optimerar smakutvecklingenSmakar som efter småkokning under lång tidFörstadium till aromer
 | 
| Salladsdressing | Exotisk smakReducerar syranReducerar syran/bakteriostatiska egenskaper
 | 
| Barbequesås steaksås
 |  | 
| Dippsås till kycklingrätter |  | 
| Wok-Sauce | Exotisk smakUtvecklar aromer vid uppvärmning
 |