Yakiniku-rostbiff på rostad baguette

Total tid 95 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
50 Min. Tid för marinering
30 Min. Tillagningstid

Ingredienser

6 Portioner
600 g
magert oxbiffkött
4 msk
olivolja
1 
stor tomat
salt, nymalen peppar
4 
vitlöksklyftor
40 g
smör
50 g
babyrucola
2 
baguettebröd
2 msk
rostad lök

Till yakiniku-marinaden:

4 msk
farinsocker
4 msk
rödvin
2 skiva
citron
Näringsinnehåll (per portion): 1429 kJ  /  341 kcal
12 g Fett
22,3 g Protein
33,6 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Till yakiniku-marinaden: Koka upp sockret och rödvinet i en liten kastrull. När sockret löst sig, tillsätt sojasåsen och citronskivorna och låt svalna.

Steg 2

Klappa oxköttet torrt, skiva det i ca 3 cm tjocka skivor, lägg i en passande ugnsform, häll över och massera in marinaden väl i köttet. Täck över köttet med plastfolie och marinera i 40–50 minuter.

Steg 3

Ta upp oxköttet ur marinaden (ställ undan resten av marinaden), klappa köttet torrt och bryn det på alla sidorna i 2 msk het olja på hög värme (endast köttytan ska bli brynt).

Steg 4

Sätt ugnen på 200 °C över- och undervärme (180 °C varmluft). Lägg skrynklad aluminiumfolie på en ugnssäker stekpanna och oxköttet ovanpå. Skölj tomaten, ta bort blomfästet, fintärna och fördela tomaten bredvid köttet, krydda med salt och peppar, droppa över resten av olivoljan och stek färdigt i den förvärmda ugnen i 12–15 minuter.

Steg 5

Ta ut stekpannan ur ugnen, packa in köttet i aluminiumfolie och låt vila i ca 10 minuter. Under tiden skala, finhacka och fräs upp vitlöken i hett smör. Strax innan vitlöken börjar brynas häll över resten av marinaden och låt den koka ihop lite.

Steg 6

Skölj och skaka rucolan torr. Skiva och rosta baguetten en kort stund i en panna. Arrangera det skivade köttet tillsammans med rucolan på baguetteskivorna, garnera med tomattärningarna och den rostade löken, häll vitlökssåsen över och servera.

Tips

Den som inte vill ha vitlök, häller helt enkelt resten av marinaden i det heta smöret och låter det koka ihop lite.

Det här receptet är lätt att göra både på grillen och till barbecuen.

Recept-ID: 117

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Till yakiniku-marinaden: Koka upp sockret och rödvinet i en liten kastrull. När sockret löst sig, tillsätt sojasåsen och citronskivorna och låt svalna.

Klappa oxköttet torrt, skiva det i ca 3 cm tjocka skivor, lägg i en passande ugnsform, häll över och massera in marinaden väl i köttet. Täck över köttet med plastfolie och marinera i 40–50 minuter.

Ta upp oxköttet ur marinaden (ställ undan resten av marinaden), klappa köttet torrt och bryn det på alla sidorna i 2 msk het olja på hög värme (endast köttytan ska bli brynt).

Sätt ugnen på 200 °C över- och undervärme (180 °C varmluft). Lägg skrynklad aluminiumfolie på en ugnssäker stekpanna och oxköttet ovanpå. Skölj tomaten, ta bort blomfästet, fintärna och fördela tomaten bredvid köttet, krydda med salt och peppar, droppa över resten av olivoljan och stek färdigt i den förvärmda ugnen i 12–15 minuter.

Ta ut stekpannan ur ugnen, packa in köttet i aluminiumfolie och låt vila i ca 10 minuter. Under tiden skala, finhacka och fräs upp vitlöken i hett smör. Strax innan vitlöken börjar brynas häll över resten av marinaden och låt den koka ihop lite.

Skölj och skaka rucolan torr. Skiva och rosta baguetten en kort stund i en panna. Arrangera det skivade köttet tillsammans med rucolan på baguetteskivorna, garnera med tomattärningarna och den rostade löken, häll vitlökssåsen över och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.