Yakiniku-rostbiff på rostad baguette
Förberedelse
Steg 1
Till yakiniku-marinaden: Koka upp sockret och rödvinet i en liten kastrull. När sockret löst sig, tillsätt sojasåsen och citronskivorna och låt svalna.
Steg 2
Klappa oxköttet torrt, skiva det i ca 3 cm tjocka skivor, lägg i en passande ugnsform, häll över och massera in marinaden väl i köttet. Täck över köttet med plastfolie och marinera i 40–50 minuter.
Steg 3
Ta upp oxköttet ur marinaden (ställ undan resten av marinaden), klappa köttet torrt och bryn det på alla sidorna i 2 msk het olja på hög värme (endast köttytan ska bli brynt).
Steg 4
Sätt ugnen på 200 °C över- och undervärme (180 °C varmluft). Lägg skrynklad aluminiumfolie på en ugnssäker stekpanna och oxköttet ovanpå. Skölj tomaten, ta bort blomfästet, fintärna och fördela tomaten bredvid köttet, krydda med salt och peppar, droppa över resten av olivoljan och stek färdigt i den förvärmda ugnen i 12–15 minuter.
Steg 5
Ta ut stekpannan ur ugnen, packa in köttet i aluminiumfolie och låt vila i ca 10 minuter. Under tiden skala, finhacka och fräs upp vitlöken i hett smör. Strax innan vitlöken börjar brynas häll över resten av marinaden och låt den koka ihop lite.
Steg 6
Skölj och skaka rucolan torr. Skiva och rosta baguetten en kort stund i en panna. Arrangera det skivade köttet tillsammans med rucolan på baguetteskivorna, garnera med tomattärningarna och den rostade löken, häll vitlökssåsen över och servera.
Tips
Den som inte vill ha vitlök, häller helt enkelt resten av marinaden i det heta smöret och låter det koka ihop lite.
Det här receptet är lätt att göra både på grillen och till barbecuen.
Recept-ID: 117
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer