Yaki onigiri – grillade risbollar
Total tid
15 Min.
5 Min.
Tid för förberedelse
10 Min.
Tillagningstid
Näringsinnehåll (per portion):
796 kJ
/
119 kcal
4,8 g
Fett
4,9 g
Protein
31,1 g
Kolhydrater
Förberedelse
Steg 1
Rör ihop riset, sojasåsen och sesamfröna väl i en skål.
Steg 2
Linda in det kryddade riset i plastfolie och forma trekantiga ”bollar” (4 styck).
Steg 3
Hetta upp den vegetabiliska oljan och sesamoljan i en belagd panna och stek det formade riset på båda sidorna på medelhög värme.
Steg 4
Till såsen: Blanda sojasåsen, äggulan och sockret i en liten skål. Pensla de stekta risbollarna på ena sidan med såsen och stek den knaprig. Vänd risbollarna, pensla med resten av såsen och stek andra sidan knaprig.
Steg 5
Arrangera risbollarna på tallrikar och servera med pickles efter tycke.
Recept-ID: 70
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer