Yaki onigiri – grillade risbollar

Total tid 15 Min.
5 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid

Ingredienser

4 Portioner
400 g
kokt ris
1 msk
rostade sesamfrön
 ½ msk
vegetabilisk olja
ett par droppar sesamolja

Till såsen:

1 
äggula
1 nypa
strösocker
Näringsinnehåll (per portion): 796 kJ  /  119 kcal
4,8 g Fett
4,9 g Protein
31,1 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Rör ihop riset, sojasåsen och sesamfröna väl i en skål.

Steg 2

Linda in det kryddade riset i plastfolie och forma trekantiga ”bollar” (4 styck).

Steg 3

Hetta upp den vegetabiliska oljan och sesamoljan i en belagd panna och stek det formade riset på båda sidorna på medelhög värme.

Steg 4

Till såsen: Blanda sojasåsen, äggulan och sockret i en liten skål. Pensla de stekta risbollarna på ena sidan med såsen och stek den knaprig. Vänd risbollarna, pensla med resten av såsen och stek andra sidan knaprig.

Steg 5

Arrangera risbollarna på tallrikar och servera med pickles efter tycke.

Recept-ID: 70

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Rör ihop riset, sojasåsen och sesamfröna väl i en skål.

Linda in det kryddade riset i plastfolie och forma trekantiga ”bollar” (4 styck).

Hetta upp den vegetabiliska oljan och sesamoljan i en belagd panna och stek det formade riset på båda sidorna på medelhög värme.

Till såsen: Blanda sojasåsen, äggulan och sockret i en liten skål. Pensla de stekta risbollarna på ena sidan med såsen och stek den knaprig. Vänd risbollarna, pensla med resten av såsen och stek andra sidan knaprig.

Arrangera risbollarna på tallrikar och servera med pickles efter tycke.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.