Wokad tofu med grönsaker
En utsökt vegansk wok av tofu kryddad med sesamolja och sojasås
Ingredienser
För garnering:
Förberedelse
Steg 1
Blanchera haricot verts i kokande vatten i en wokgryta i ca 2 minuter, ta bort, låt rinna av och lägg åt sidan.
Steg 2
Blanchera sockerärtor, låt rinna av och lägg åt sidan
Steg 3
Häll av vattnet från wokpannan, torka wokpannan och tillsätt lite olja. Tillsätt chilipeppar, fräs och ta bort.
Steg 4
Hetta upp 1 msk olja i wokpannan. Tillsätt tofu, stek alla sidor tills de är gyllenbruna och ta bort.
Steg 5
Tillsätt vitlök och ingefära i wokpannan och stek i resterande olja.
Steg 6
Lägg till pak choi stjälkar (vita delen) och böngroddar och rör om. Tillsätt blancherade haricot verts och sockerärtor och stek snabbt. Lägg till tofu och pak choi blad.
Steg 7
Krydda allt med Kikkoman risvinäger till sushiris, Kikkoman sojasås och Kikkoman sesamolja.
Steg 8
Toppa den stekta tofun med morot och purjolöksstrimlor, pak choi blad, vårlök, stekt chili, persilja och koriander och servera med kokt basmatiris om så önskas.
Tip:
Alternativ för Kikkoman risvinäger för sushiris: Annan sushivinäger eller risvinäger med lite socker och salt.
Alternativ för Kikkoman naturligt bryggd sojasås Kikkoman naturligt bryggd sojasås med mindre salt , Tamari glutenfri sojasås och Ekologisk sojasås.
Använd vegetabilisk olja eller sojabönolja att steka med. Använd aldrig sesamolja till stekning.
En högtemperaturvärme är viktig för wokmatlagning. Men var försiktig när oljan är varm - att tillsätta ingredienser som är fuktiga kan göra att det flammar upp eller stänker.
Non-stick, metallplåt, gjutjärns wokgryta är något olika när det gäller värmeledning, lämplighet för elektriska, gas- och induktionshällar och rengöringsvård. I stället för en wokgryta kan en stekpanna användas så länge du lagar med hög temperatur och steker enligt stegen.
Ha inte för mycket i wokgrytan. För tillagning av stora portioner, tillagas i omgångar för bästa resultat.
Rör försiktigt och vänd ingredienserna i wokgrytan så att de inte bryts sönder.
Avsluta med att smaksätta med sojasås och sesamolja för perfekt glasyr, doft och smak.
Recept-ID: 926
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer