Sök
Filtrera
37 av 291

Wokad tofu med grönsaker

En utsökt vegansk wok av tofu kryddad med sesamolja och sojasås

Wokad tofu med grönsaker
Total tid 35min
Förberedelsetid: 20min
Tillagningstid 15min
Näringsinnehåll (per portion): 2177 kJ / 521 kcal
Fett: 39,2 g
Protein: 23,8 g
Kolhydrat: 12,4 g

Ingredienser för 2 portion(er)

  • 250 g fast tofu, i kuber
  • 50 g haricot verts, i bitar
  • 50 g sockerärtor, diagonalt halverade
  • 1 liten röd chilipeppar, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 15 g färsk ingefära, finhackad
  • 1 små pak choi -stjälkar (vita delen), i strimlor
  • 50 g böngroddar
  • 5 msk stekolja *Tips 3

För garnering:

  • 1 liten morot, i mycket fina strimlor
  • 20 g purjolök, i fina strimlor
  • 4-6 små pak choi-blad
  • 1 vårlök, fint skivad
  • 2-3 stjälkar bladpersilja, plocka av bladen
  • 3 stjälkar koriander, plocka av bladen

Förberedelse

1. Blanchera haricot verts i kokande vatten i en wokgryta i ca 2 minuter, ta bort, låt rinna av och lägg åt sidan.

2. Blanchera sockerärtor, låt rinna av och lägg åt sidan.

3. Häll av vattnet från wokpannan, torka wokpannan och tillsätt lite olja. Tillsätt chilipeppar, fräs och ta bort.

4. Hetta upp 1 msk olja i wokpannan. Tillsätt tofu, stek alla sidor tills de är gyllenbruna och ta bort.

5. Tillsätt vitlök och ingefära i wokpannan och stek i resterande olja.

6. Lägg till pak choi stjälkar (vita delen) och böngroddar och rör om. Tillsätt blancherade haricot verts och sockerärtor och stek snabbt. Lägg till tofu och pak choi blad.

7. Krydda allt med Kikkoman risvinäger till sushiris, Kikkoman sojasås och Kikkoman sesamolja.

8. Toppa den stekta tofun med morot och purjolöksstrimlor, pak choi blad, vårlök, stekt chili, persilja och koriander och servera med kokt basmatiris om så önskas.

 

 

Tips 1: Alternativ för Kikkoman risvinäger för sushiris: Annan sushivinäger eller risvinäger med lite socker och salt.

Tips 2: Alternativ för Kikkoman naturligt bryggd sojasås Kikkoman naturligt bryggd sojasås med mindre salt , Tamari glutenfri sojasås och Ekologisk sojasås.

Tips 3: Använd vegetabilisk olja eller sojabönolja att steka med. Använd aldrig sesamolja till stekning.

Tips 4: En högtemperaturvärme är viktig för wokmatlagning. Men var försiktig när oljan är varm - att tillsätta ingredienser som är fuktiga kan göra att det flammar upp eller stänker.

Tips 5: Non-stick, metallplåt, gjutjärns wokgryta är något olika när det gäller värmeledning, lämplighet för elektriska, gas- och induktionshällar och rengöringsvård. I stället för en wokgryta kan en stekpanna användas så länge du lagar med hög temperatur och steker enligt stegen.

Tips 6: Ha inte för mycket i wokgrytan. För tillagning av stora portioner, tillagas i omgångar för bästa resultat.

Tips 7: Rör försiktigt och vänd ingredienserna i wokgrytan så att de inte bryts sönder.

Tips 8: Avsluta med att smaksätta med sojasås och sesamolja för perfekt glasyr, doft och smak.

Total tid 35min
Förberedelsetid: 20min
Tillagningstid 15min
Näringsinnehåll (per portion): 2177 kJ / 521 kcal
Fett: 39,2 g
Protein: 23,8 g
Kolhydrat: 12,4 g

Ingredienser för 2 portion(er)

  • 250 g fast tofu, i kuber
  • 50 g haricot verts, i bitar
  • 50 g sockerärtor, diagonalt halverade
  • 1 liten röd chilipeppar, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 15 g färsk ingefära, finhackad
  • 1 små pak choi -stjälkar (vita delen), i strimlor
  • 50 g böngroddar
  • 5 msk stekolja *Tips 3

För garnering:

  • 1 liten morot, i mycket fina strimlor
  • 20 g purjolök, i fina strimlor
  • 4-6 små pak choi-blad
  • 1 vårlök, fint skivad
  • 2-3 stjälkar bladpersilja, plocka av bladen
  • 3 stjälkar koriander, plocka av bladen