Wokad biff med svartpepparsås

Total tid 35 Min.
20 Min. Tid för förberedelse
15 Min. Tillagningstid

Snabb och lätt wok med entrecôte och grönsaker i en kryddig sås.

Ingredienser

2 Portioner
250 g
entrecôte, i strimlor
150 g
broccoli, i buketter
1 
röd paprika, i strimlor
1 
rödlök, i strimlor
 ½ 
knippe vårlök, fint skivad
1 
vitlöksklyfta, finhackad
15 g
färsk ingefära, finhackad
5 msk
stekolja
50 ml
svartpepparsås

För garnering

1 msk
gräslök, fint skivad (alternativ: färsk koriander, färsk basilika)
Några stjälkar persilja, plocka av bladen
1 
vårlök, fint skivad
Nymalen peppar
175 g
kokt basmatiris
Näringsinnehåll (per portion): 2653 kJ  /  633 kcal
36 g Fett
35,2 g Protein
35,9 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Koka upp vatten i en wokpanna, tillsätt broccoli, blanchera, ta bort och låt rinna av.

Steg 2

Torka wokpannan och värm 3 msk olja i pannan, tillsätt köttstrimlorna, stek snabbt och ta bort.

Steg 3

Stek paprika och lök, tillsätt vårlök, stek lätt och ta bort.

Steg 4

Torka av wokpannan och stek vitlök och ingefära med resterande olja.

Steg 5

Lägg tillbaka de wokade grönsakerna och köttet.

Steg 6

Tillsätt svartpepparsås och broccoli.

Steg 7

Smaksätt med Kikkoman sojasås och Kikkoman rostad sesamolja och blanda väl.

Steg 8

Garnera med gräslök, persilja och färsk vårlök.

Steg 9

Ringla över såsen som finns kvar i wokpannan, krydda med peppar och servera med kokt basmatiris.

Tips

För att göra egen svartpepparsås, använd en blandning av 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås, ¼ msk farinsocker, ¼ msk Worcestershire sås, ½ msk vegetabilisk olja, 1 msk mjöl, 2 ½ finhackade vitlöksklyftor, ¼ finhackad silverlök, ¼ msk svartpeppar och 0,2 l köttbuljong. Eller Kikkoman teriyaki-sås med rostad vitlök 50 ml, utelämna då vitlöken i receptet

Alternativ för Kikkoman naturligt bryggd sojasås Kikkoman naturligt bryggd sojasås med mindre salt , Tamari glutenfri sojasås och Ekologisk sojasås.

Använd vegetabilisk olja eller sojabönolja att steka med. Använd aldrig sesamolja till stekning.

En högtemperaturvärme är viktig för wokmatlagning. Men var försiktig när oljan är varm - att tillsätta ingredienser som är fuktiga kan göra att det flammar upp eller stänker.

Non-stick, kolstål och gjutjärn är något olika när det gäller värmeledning, lämplighet för elektriska, gas- och induktionshällar och rengöring. I stället för en wokpanna kan en stekpanna användas så länge du lagar med hög temperatur och steker enligt stegen.

Ha inte för mycket i wokpannan. För tillagning av stora portioner, tillaga i omgångar för bästa resultat.

Rör försiktigt och vänd ingredienserna i wokpannan så att de inte bryts sönder.

Avsluta med att smaksätta med sojasås och sesamolja för perfekt glasyr, doft och smak.

Recept-ID: 925

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Koka upp vatten i en wokpanna, tillsätt broccoli, blanchera, ta bort och låt rinna av.

Torka wokpannan och värm 3 msk olja i pannan, tillsätt köttstrimlorna, stek snabbt och ta bort.

Stek paprika och lök, tillsätt vårlök, stek lätt och ta bort.

Torka av wokpannan och stek vitlök och ingefära med resterande olja.

Lägg tillbaka de wokade grönsakerna och köttet.

Tillsätt svartpepparsås och broccoli.

Smaksätt med Kikkoman sojasås och Kikkoman rostad sesamolja och blanda väl.

Garnera med gräslök, persilja och färsk vårlök.

Ringla över såsen som finns kvar i wokpannan, krydda med peppar och servera med kokt basmatiris.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06
07
08
09

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.