Sök
Filtrera
38 av 291

Wokad biff med svartpepparsås

Snabb och lätt wok med entrecôte och grönsaker i en kryddig sås

Wokad biff med svartpepparsås
Total tid 35min
Förberedelsetid: 20min
Tillagningstid 15min
Näringsinnehåll (per portion): 2653 kJ / 633 kcal
Fett: 36 g
Protein: 35,2 g
Kolhydrat: 35,9 g

Ingredienser för 2 portion(er)

  • 250 entrecôte, i strimlor
  • 150 g broccoli, i buketter
  • 1 röd paprika, i strimlor
  • 1 rödlök, i strimlor
  • ½ knippe vårlök, fint skivad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 15 g färsk ingefära, finhackad
  • 5 msk stekolja *Tips 3

För garnering:

  • 1 msk gräslök, fint skivad (alternativ: färsk koriander, färsk basilika)
  • Några stjälkar persilja, plocka av bladen
  • 1 vårlök, fint skivad
  • Nymalen peppar
  • 175 g kokt basmatiris

Förberedelse

1. Koka upp vatten i en wokpanna, tillsätt broccoli, blanchera, ta bort och låt rinna av.

2. Torka wokpannan och värm 3 msk olja i pannan, tillsätt köttstrimlorna, stek snabbt och ta bort.

3. Stek paprika och lök, tillsätt vårlök, stek lätt och ta bort.

4. Torka av wokpannan och stek vitlök och ingefära med resterande olja.

5. Lägg tillbaka de wokade grönsakerna och köttet.

6. Tillsätt svartpepparsås och broccoli.

7. Smaksätt med Kikkoman sojasås och Kikkoman rostad sesamolja och blanda väl.

8. Garnera med gräslök, persilja och färsk vårlök.

9. Ringla över såsen som finns kvar i wokpannan, krydda med peppar och servera med kokt basmatiris.

 

Tips 1: För att göra egen svartpepparsås, använd en blandning av 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås, ¼ msk farinsocker, ¼ msk Worcestershire sås, ½ msk vegetabilisk olja, 1 msk mjöl, 2 ½ finhackade vitlöksklyftor, ¼ finhackad silverlök, ¼ msk svartpeppar och 0,2 l köttbuljong.

Eller Kikkoman teriyaki-sås med rostad vitlök 50 ml, utelämna då vitlöken i receptet

Tips 2: Alternativ för Kikkoman naturligt bryggd sojasås Kikkoman naturligt bryggd sojasås med mindre salt , Tamari glutenfri sojasås och Ekologisk sojasås.

Tips 3: Använd vegetabilisk olja eller sojabönolja att steka med. Använd aldrig sesamolja till stekning.

Tips 4: En högtemperaturvärme är viktig för wokmatlagning. Men var försiktig när oljan är varm - att tillsätta ingredienser som är fuktiga kan göra att det flammar upp eller stänker.

Tips 5: Non-stick, kolstål och gjutjärn är något olika när det gäller värmeledning, lämplighet för elektriska, gas- och induktionshällar och rengöring. I stället för en wokpanna kan en stekpanna användas så länge du lagar med hög temperatur och steker enligt stegen.

Tips 6: Ha inte för mycket i wokpannan. För tillagning av stora portioner, tillaga i omgångar för bästa resultat.

Tips 7: Rör försiktigt och vänd ingredienserna i wokpannan så att de inte bryts sönder.

Tips 8: Avsluta med att smaksätta med sojasås och sesamolja för perfekt glasyr, doft och smak.

Total tid 35min
Förberedelsetid: 20min
Tillagningstid 15min
Näringsinnehåll (per portion): 2653 kJ / 633 kcal
Fett: 36 g
Protein: 35,2 g
Kolhydrat: 35,9 g

Ingredienser för 2 portion(er)

  • 250 entrecôte, i strimlor
  • 150 g broccoli, i buketter
  • 1 röd paprika, i strimlor
  • 1 rödlök, i strimlor
  • ½ knippe vårlök, fint skivad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 15 g färsk ingefära, finhackad
  • 5 msk stekolja *Tips 3

För garnering:

  • 1 msk gräslök, fint skivad (alternativ: färsk koriander, färsk basilika)
  • Några stjälkar persilja, plocka av bladen
  • 1 vårlök, fint skivad
  • Nymalen peppar
  • 175 g kokt basmatiris