
Vit grönsakssoppa

Ingredienser för 4 portion(er)
- 30 g smör
- 1 lök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta
- 1 purjolök, finskivad
- 2 persiljerötter, skalade och tärnade
- ½ rotselleri, skalad och tärnad
- 1 stor potatis, skalad och tärnad
- 300 g blomkål, i små buketter
- 200 g kikärtor på burk, tillsammans med vätskan
- 750 ml vatten
- 4–7 msk
- 4 msk vitt vin
- 250 ml mjölk
- 125 ml grädde
- 1 tsk ingefära, malen
- ½ tsk vitpeppar
- ½ tsk muskotnöt, malen
Förberedelse
Mjukfräs den hackade löken i en stor stekpanna på medelhög värme – den ska inte bli brun. Tillsätt den krossade vitlöken och tunna skivor av purlökens vita del och rör om. Tillsätt persiljerötterna, rotsellerin, blomkålen och potatisen och fortsätt steka i 1–2 minuter till. Tillsätt och koka upp kikärtorna tillsammans med vätskan, vattnet, vinet, Kikkoman Naturligt bryggd ekologisk sojasås och kryddorna. Sätt på locket på pannan och låt småkoka i ca 20 minuter tills grönsakerna är färdiga. Tillsätt mjölken och grädden och puréa soppan.
Servera med färska örter och gott bröd.
Ingredienser för 4 portion(er)
- 30 g smör
- 1 lök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta
- 1 purjolök, finskivad
- 2 persiljerötter, skalade och tärnade
- ½ rotselleri, skalad och tärnad
- 1 stor potatis, skalad och tärnad
- 300 g blomkål, i små buketter
- 200 g kikärtor på burk, tillsammans med vätskan
- 750 ml vatten
- 4–7 msk
- 4 msk vitt vin
- 250 ml mjölk
- 125 ml grädde
- 1 tsk ingefära, malen
- ½ tsk vitpeppar
- ½ tsk muskotnöt, malen