
Vegetarisk poké bowl

Ingredienser
- 200 g sushi- eller jasminris
- 12 små morötter
- ½ hokkaido- eller butternutpumpa
- 2 msk olivolja
- ½ ananas
- 3–4 msk Kikkoman Sås för Poke Bowls
- 50 g ärtgroddar
- 2–3 nävar vintersallat (eller någon annan sallat)
- 4 msk pumpakärnor
- färsk mynta
Förberedelse
Koka riset färdigt enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna en aning och fördela sedan i 4 skålar.
Tärna och lägg pumpan tillsammans med de hela morötterna i en ugnssäker form. Häll över olivoljan, smaksätt med salt och peppar och stek i 25 minuter i 180 °C. Ta ut ur ugnen och blanda med Kikkoman Sås för Poke Bowls och pumpakärnorna.
Skala och tärna ananasen.
Arrangera ananasen, ärtgroddarna, vintersallaten, morötterna och pumpan på riset i varje skål. Garnera med den färska myntan och servera Kikkoman Sås för Poke Bowls separat som tillbehör.
Använda produkter i det här receptet
Ingredienser
- 200 g sushi- eller jasminris
- 12 små morötter
- ½ hokkaido- eller butternutpumpa
- 2 msk olivolja
- ½ ananas
- 3–4 msk Kikkoman Sås för Poke Bowls
- 50 g ärtgroddar
- 2–3 nävar vintersallat (eller någon annan sallat)
- 4 msk pumpakärnor
- färsk mynta