
Vegetarisk Maki Sushi – på tre sätt
Tillagning och ingredienser till läcker vegetarisk sushi med bönor, selleri, äpple och rödbeta.

Ingredienser för 18 portion(er)
Vegetarisk Maki Sushi med gröna bönor och morötter
- 4 gröna bönor
- Salt
- 30 g morot
- ½ noriark
- 70 g tillagat sushiris*
- ½ tsk wasabipasta
- 2 tsk hackad mandel
- 2 tsk Kikkoman Sesamdressing**
**Alternativ till Kikkoman Sesamdressing: 10 g jordnötssmör, 10 g vatten, 2 g Kikkoman naturligt bryggd sojasås,1-2 droppar sesamolja
Vegetarisk Maki Sushi med selleri
1 stjälk/30 g selleri
- Salt
- ½ noriark
- 70 g tillagat sushiris*
- ½ tsk wasabipasta
Marinad för sellerin
- 30 g/ 3 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
- 5 g riven ingefära
- 3 g socker
Vegetarisk Maki Sushi med äpple och rödbeta
- 80 g rödbeta (vakuumförpackad/tillagad)
- 30 g äpple
- ½ noriark
- 70 g tillagat sushiris*
- ½ tsk wasabipasta
- 3-4 myntablad
För rödbetsmarinaden:
- 2 tsk jordnötssmör
- 2 tsk Kikkoman naturligt sojasås
- 1 tsk socker
Till serviring:
- Inlagd ingefära, wasabipasta och Kikkoman naturligt bryggd sojasås
Förberedelse
Vegetarisk Maki Sushi med gröna bönor och morötter
- Koka bönorna i kokande saltat vatten i cirka 2 minuter och låt svalna.
- Skala moroten och skär den i tunna strimlor.
- Lägg ½ noriark på sushimattan.
- Bred sushiriset över den med fuktiga fingrar.
- Bred wasabipasta med fingret på längden smalt längs mitten av sushiriset (Wasabipasta kan också utelämnas).
- Lägg bönor och morotsstrimlor på längden längs mitten av sushiriset.
- Bred den hackade mandeln över riset och droppa över Kikkoman sesamdressing**.
- Rulla ihop med hjälp av sushimattan och skär i 6 lika stora bitar.
- Servera med inlagd ingefära och wasabipasta.
Vegetarisk Maki Sushi med selleri
- Skär sellerin i strimlor (ca 10 cm).
- Låt selleristrimlorna dra med 2 g salt i en skål i cirka 10 minuter. Torka sellerin torr med hushållspapper.
- För marinaden, blanda Kikkoman sojasås, ingefära och socker i en skål och låt sellerin marinera i ca 30 minuter.
- Torka sellerin lätt med hushållspapper.
- Lägg ½ noriark på sushimattan.
- Bred sushiriset över den med fuktiga fingrar.
- Bred wasabipasta med fingret på längden smalt längs mitten av sushiriset (Wasabipasta kan också utelämnas).
- Lägg den marinerade sellerin på längden längs mitten av sushiriset.
- Rulla ihop med hjälp av sushimattan och skär i 6 lika stora bitar.
- Servera med inlagd ingefära och wasabipasta.
Vegetarisk Maki Sushi med äpple och rödbeta
- För marinaden, blanda jordnötssmör, Kikkoman soja och socker.
- Skär rödbetan i strimlor, blanda med marinaden och marinera i cirka 20 minuter.
- Skär äpplet i strimlor.
- Lägg ½ noriark på sushimattan.
- Bred sushiriset över den med fuktiga fingrar.
- Bred wasabipasta med fingret på längden smalt längs mitten av sushiriset (Wasabipasta kan också utelämnas).
- Lägg 3 marinerade rödbetsstrimlor, äppelstrimlor och myntablad på längden längs mitten av sushiriset.
- Rulla ihop med hjälp av sushimattan och skär i 6 lika stora bitar.
- Servera med inlagd ingefära och wasabipasta.
*Sushiris (ca 1 kg kokt sushiris)
- 450 g (540 ml) japanskt ris
- 450 ml vatten
Koka riset och smaka sedan av med
- 100 ml Kikkoman krydda för sushiris
alternativt:
- 70 ml risvinäger
- 30 g socker
- 15 g salt
Tips: När du kokar ris, använd förhållandet ris: vatten = 1: 1. Mindre vatten används vid tillagning av sushiris än vid tillagning av konventionellt ris.
Använda produkter i det här receptet
Ingredienser för 18 portion(er)
Vegetarisk Maki Sushi med gröna bönor och morötter
- 4 gröna bönor
- Salt
- 30 g morot
- ½ noriark
- 70 g tillagat sushiris*
- ½ tsk wasabipasta
- 2 tsk hackad mandel
- 2 tsk Kikkoman Sesamdressing**
**Alternativ till Kikkoman Sesamdressing: 10 g jordnötssmör, 10 g vatten, 2 g Kikkoman naturligt bryggd sojasås,1-2 droppar sesamolja
Vegetarisk Maki Sushi med selleri
1 stjälk/30 g selleri
- Salt
- ½ noriark
- 70 g tillagat sushiris*
- ½ tsk wasabipasta
Marinad för sellerin
- 30 g/ 3 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
- 5 g riven ingefära
- 3 g socker
Vegetarisk Maki Sushi med äpple och rödbeta
- 80 g rödbeta (vakuumförpackad/tillagad)
- 30 g äpple
- ½ noriark
- 70 g tillagat sushiris*
- ½ tsk wasabipasta
- 3-4 myntablad
För rödbetsmarinaden:
- 2 tsk jordnötssmör
- 2 tsk Kikkoman naturligt sojasås
- 1 tsk socker
Till serviring:
- Inlagd ingefära, wasabipasta och Kikkoman naturligt bryggd sojasås