Sök
Filtrera
180 av 385

Vegetarisk Maki Sushi – på tre sätt

Tillagning och ingredienser till läcker vegetarisk sushi med bönor, selleri, äpple och rödbeta.

Vegetarisk Maki Sushi – på tre sätt
Total tid 50min
Förberedelsetid: 45min
Tillagningstid 5min
Näringsinnehåll (per portion): 460 kJ / 110 kcal
Fett: 2,2 g
Protein: 3,2 g
Kolhydrat: 17,7 g

Ingredienser för 18 portion(er)

Vegetarisk Maki Sushi med gröna bönor och morötter

  • 4 gröna bönor
  • Salt
  • 30 g morot
  • ½ noriark
  • 70 g tillagat sushiris*
  • ½ tsk wasabipasta
  • 2 tsk hackad mandel
  • 2 tsk Kikkoman Sesamdressing**

**Alternativ till Kikkoman Sesamdressing: 10 g jordnötssmör, 10 g vatten, 2 g Kikkoman naturligt bryggd sojasås,1-2 droppar sesamolja

Vegetarisk Maki Sushi med selleri    

1 stjälk/30 g selleri

  • Salt
  • ½ noriark
  • 70 g tillagat sushiris*
  • ½ tsk wasabipasta

Marinad för sellerin

Vegetarisk Maki Sushi med äpple och rödbeta

  • 80 g rödbeta (vakuumförpackad/tillagad)
  • 30 g äpple
  • ½ noriark
  • 70 g tillagat sushiris*
  • ½ tsk wasabipasta
  • 3-4 myntablad

För rödbetsmarinaden:

Till serviring:

Förberedelse

Vegetarisk Maki Sushi med gröna bönor och morötter

  1. Koka bönorna i kokande saltat vatten i cirka 2 minuter och låt svalna.
  2. Skala moroten och skär den i tunna strimlor.
  3. Lägg ½ noriark på sushimattan.
  4. Bred sushiriset över den med fuktiga fingrar.
  5. Bred wasabipasta med fingret på längden smalt längs mitten av sushiriset (Wasabipasta kan också utelämnas).
  6. Lägg bönor och morotsstrimlor på längden längs mitten av sushiriset.
  7. Bred den hackade mandeln över riset och droppa över Kikkoman sesamdressing**.
  8. Rulla ihop med hjälp av sushimattan och skär i 6 lika stora bitar.
  9. Servera med inlagd ingefära och wasabipasta.

Vegetarisk Maki Sushi med selleri    

  1. Skär sellerin i strimlor (ca 10 cm).
  2. Låt selleristrimlorna dra med 2 g salt i en skål i cirka 10 minuter. Torka sellerin torr med hushållspapper.
  3. För marinaden, blanda Kikkoman sojasås, ingefära och socker i en skål och låt sellerin marinera i ca 30 minuter.
  4. Torka sellerin lätt med hushållspapper.
  5. Lägg ½ noriark på sushimattan.
  6. Bred sushiriset över den med fuktiga fingrar.
  7. Bred wasabipasta med fingret på längden smalt längs mitten av sushiriset (Wasabipasta kan också utelämnas).
  8. Lägg den marinerade sellerin på längden längs mitten av sushiriset.
  9. Rulla ihop med hjälp av sushimattan och skär i 6 lika stora bitar.
  10. Servera med inlagd ingefära och wasabipasta.

Vegetarisk Maki Sushi med äpple och rödbeta

  1. För marinaden, blanda jordnötssmör, Kikkoman soja och socker.
  2. Skär rödbetan i strimlor, blanda med marinaden och marinera i cirka 20 minuter.
  3. Skär äpplet i strimlor.
  4. Lägg ½ noriark på sushimattan.
  5. Bred sushiriset över den med fuktiga fingrar.
  6. Bred wasabipasta med fingret på längden smalt längs mitten av sushiriset (Wasabipasta kan också utelämnas).
  7. Lägg 3 marinerade rödbetsstrimlor, äppelstrimlor och myntablad på längden längs mitten av sushiriset.
  8. Rulla ihop med hjälp av sushimattan och skär i 6 lika stora bitar.
  9. Servera med inlagd ingefära och wasabipasta.

*Sushiris (ca 1 kg kokt sushiris)

  • 450 g (540 ml) japanskt ris
  • 450 ml vatten

Koka riset och smaka sedan av med

alternativt:

  • 70 ml risvinäger
  • 30 g socker
  • 15 g salt

Tips: När du kokar ris, använd förhållandet ris: vatten = 1: 1. Mindre vatten används vid tillagning av sushiris än vid tillagning av konventionellt ris.

Total tid 50min
Förberedelsetid: 45min
Tillagningstid 5min
Näringsinnehåll (per portion): 460 kJ / 110 kcal
Fett: 2,2 g
Protein: 3,2 g
Kolhydrat: 17,7 g

Ingredienser för 18 portion(er)

Vegetarisk Maki Sushi med gröna bönor och morötter

  • 4 gröna bönor
  • Salt
  • 30 g morot
  • ½ noriark
  • 70 g tillagat sushiris*
  • ½ tsk wasabipasta
  • 2 tsk hackad mandel
  • 2 tsk Kikkoman Sesamdressing**

**Alternativ till Kikkoman Sesamdressing: 10 g jordnötssmör, 10 g vatten, 2 g Kikkoman naturligt bryggd sojasås,1-2 droppar sesamolja

Vegetarisk Maki Sushi med selleri    

1 stjälk/30 g selleri

  • Salt
  • ½ noriark
  • 70 g tillagat sushiris*
  • ½ tsk wasabipasta

Marinad för sellerin

Vegetarisk Maki Sushi med äpple och rödbeta

  • 80 g rödbeta (vakuumförpackad/tillagad)
  • 30 g äpple
  • ½ noriark
  • 70 g tillagat sushiris*
  • ½ tsk wasabipasta
  • 3-4 myntablad

För rödbetsmarinaden:

Till serviring: