Vegetarisk Maki Sushi – på tre sätt

Total tid 50 Min.
45 Min. Tid för förberedelse
5 Min. Tillagningstid

En twist på traditionell japansk maki sushi: här är några moderna maki sushirullar på 3 olika sätt! Varje makirulle har en ny vegetarisk fyllning som får dig att komma tillbaka för mer.

Ingredienser

18 Portioner

Vegetarisk Maki Sushi med gröna bönor och morötter

4 
gröna bönor
salt
30 g
morot
 ½ 
noriark
70 g
tillagat sushiris
 ½ tsk
wasabipasta
2 tsk
hackad mandel

Vegetarisk Maki Sushi med selleri

1 
selleri
salt
 ½ 
noriark
70 g
tillagat sushiris
 ½ tsk
wasabipasta

Marinad för sellerin

5 g
riven ingefära
3 g
socker

Vegetarisk Maki Sushi med äpple och rödbeta

80 g
rödbeta (vakuumförpackad/tillagad)
30 g
äpple
 ½ 
noriark
70 g
tillagat sushiris
 ½ tsk
wasabipasta
3 ½ 
myntablad

För rödbetsmarinaden:

2 tsk
jordnötssmör
1 tsk
socker

Till serviring:

Inlagd ingefära
wasabipasta
Näringsinnehåll (per portion): 460 kJ  /  110 kcal
2,2 g Fett
3,2 g Protein
17,7 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Vegetarisk Maki Sushi med gröna bönor och morötter

  1. Koka bönorna i kokande saltat vatten i cirka 2 minuter och låt svalna.
  2. Skala moroten och skär den i tunna strimlor.
  3. Lägg ½ noriark på sushimattan.
  4. Bred sushiriset över den med fuktiga fingrar.
  5. Bred wasabipasta med fingret på längden smalt längs mitten av sushiriset (Wasabipasta kan också utelämnas).
  6. Lägg bönor och morotsstrimlor på längden längs mitten av sushiriset.
  7. Bred den hackade mandeln över riset och droppa över Kikkoman sesamdressing**.
  8. Rulla ihop med hjälp av sushimattan och skär i 6 lika stora bitar.
  9. Servera med inlagd ingefära och wasabipasta.

Steg 2

Vegetarisk Maki Sushi med selleri    

  1. Skär sellerin i strimlor (ca 10 cm).
  2. Låt selleristrimlorna dra med 2 g salt i en skål i cirka 10 minuter. Torka sellerin torr med hushållspapper.
  3. För marinaden, blanda Kikkoman sojasås, ingefära och socker i en skål och låt sellerin marinera i ca 30 minuter.
  4. Torka sellerin lätt med hushållspapper.
  5. Lägg ½ noriark på sushimattan.
  6. Bred sushiriset över den med fuktiga fingrar.
  7. Bred wasabipasta med fingret på längden smalt längs mitten av sushiriset (Wasabipasta kan också utelämnas).
  8. Lägg den marinerade sellerin på längden längs mitten av sushiriset.
  9. Rulla ihop med hjälp av sushimattan och skär i 6 lika stora bitar.
  10. Servera med inlagd ingefära och wasabipasta.

Steg 3

Vegetarisk Maki Sushi med äpple och rödbeta

  1. För marinaden, blanda jordnötssmör, Kikkoman sojasås och socker.
  2. Skär rödbetan i strimlor, blanda med marinaden och marinera i cirka 20 minuter.
  3. Skär äpplet i strimlor.
  4. Lägg ½ noriark på sushimattan.
  5. Bred sushiriset över den med fuktiga fingrar.
  6. Bred wasabipasta med fingret på längden smalt längs mitten av sushiriset (Wasabipasta kan också utelämnas).
  7. Lägg 3 marinerade rödbetsstrimlor, äppelstrimlor och myntablad på längden längs mitten av sushiriset.
  8. Rulla ihop med hjälp av sushimattan och skär i 6 lika stora bitar.
  9. Servera med inlagd ingefära och wasabipasta.

Tips:

När du kokar ris, använd förhållandet ris: vatten = 1: 1. Mindre vatten används vid tillagning av sushiris än vid tillagning av konventionellt ris.

Sushiris (ca 1 kg kokt sushiris)

  • 450 g (540 ml) japanskt ris
  • 450 ml vatten

Koka riset och smaka sedan av med

alternativt:

  • 70 ml risvinäger
  • 30 g socker
  • 15 g salt

Recept-ID: 941

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Vegetarisk Maki Sushi med gröna bönor och morötter

  1. Koka bönorna i kokande saltat vatten i cirka 2 minuter och låt svalna.
  2. Skala moroten och skär den i tunna strimlor.
  3. Lägg ½ noriark på sushimattan.
  4. Bred sushiriset över den med fuktiga fingrar.
  5. Bred wasabipasta med fingret på längden smalt längs mitten av sushiriset (Wasabipasta kan också utelämnas).
  6. Lägg bönor och morotsstrimlor på längden längs mitten av sushiriset.
  7. Bred den hackade mandeln över riset och droppa över Kikkoman sesamdressing**.
  8. Rulla ihop med hjälp av sushimattan och skär i 6 lika stora bitar.
  9. Servera med inlagd ingefära och wasabipasta.

Vegetarisk Maki Sushi med selleri    

  1. Skär sellerin i strimlor (ca 10 cm).
  2. Låt selleristrimlorna dra med 2 g salt i en skål i cirka 10 minuter. Torka sellerin torr med hushållspapper.
  3. För marinaden, blanda Kikkoman sojasås, ingefära och socker i en skål och låt sellerin marinera i ca 30 minuter.
  4. Torka sellerin lätt med hushållspapper.
  5. Lägg ½ noriark på sushimattan.
  6. Bred sushiriset över den med fuktiga fingrar.
  7. Bred wasabipasta med fingret på längden smalt längs mitten av sushiriset (Wasabipasta kan också utelämnas).
  8. Lägg den marinerade sellerin på längden längs mitten av sushiriset.
  9. Rulla ihop med hjälp av sushimattan och skär i 6 lika stora bitar.
  10. Servera med inlagd ingefära och wasabipasta.

Vegetarisk Maki Sushi med äpple och rödbeta

  1. För marinaden, blanda jordnötssmör, Kikkoman sojasås och socker.
  2. Skär rödbetan i strimlor, blanda med marinaden och marinera i cirka 20 minuter.
  3. Skär äpplet i strimlor.
  4. Lägg ½ noriark på sushimattan.
  5. Bred sushiriset över den med fuktiga fingrar.
  6. Bred wasabipasta med fingret på längden smalt längs mitten av sushiriset (Wasabipasta kan också utelämnas).
  7. Lägg 3 marinerade rödbetsstrimlor, äppelstrimlor och myntablad på längden längs mitten av sushiriset.
  8. Rulla ihop med hjälp av sushimattan och skär i 6 lika stora bitar.
  9. Servera med inlagd ingefära och wasabipasta.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.