Ugnsstekt kycklinglever i pikant paprikasås
Sök
Filtrera
Ugnsstekt kycklinglever i pikant paprikasås
Bookmark
99 av 103

Ugnsstekt kycklinglever i pikant paprikasås

Förberedelsetid: 4hr
Calorific värde (per portion): 793 kJ / 190 kcal

Ingredienser för 10 portioner

  • 400 g kycklinglever
  • 30 ml Kikkoman Teriyakimarinad
  • vardera 100 g röd, gul och grön paprika
  • 150 g lök
  • 1 torkad chili
  • 200 ml kombubuljong (eller grönsaksbuljong)
  • 150 ml vinäger
  • 3 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 3 msk mirin
  • 3 msk saké
  • 40 g strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 2–3 msk vetemjöl
  • olja till fritering

Förberedelse

Klappa kycklinglevern torr, ansa, skär i lagom stora munsbitar och krydda med Teriyakimarinad. Skala och tunnskiva löken tillsammans med paprikorna. Lägg chilin i blöt i vatten och skär i ringar.

Koka upp buljongen, vinägern, sojasåsen, mirinet, sakén, sockret och saltet, ta bort kastrullen från plattan, tillsätt de skurna grönsakerna och låt svalna. Vänd levern i mjölet, fritera i het olja och låt svalna.

Lägg den svalna levern i den svalna såsen och marinera i 3 timmar. Servera den ugnsstekta kycklinglevern i pikant paprikasås.

Ingredienser för 10 portioner

  • 400 g kycklinglever
  • 30 ml Kikkoman Teriyakimarinad
  • vardera 100 g röd, gul och grön paprika
  • 150 g lök
  • 1 torkad chili
  • 200 ml kombubuljong (eller grönsaksbuljong)
  • 150 ml vinäger
  • 3 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 3 msk mirin
  • 3 msk saké
  • 40 g strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 2–3 msk vetemjöl
  • olja till fritering