Ugnsbakad potatis med bräserade tomater och kikärtor
Förberedelse
Steg 1
Skölj och stick hål i potatisen med en gaffel, linda in dem i aluminiumfolie och baka färdigt på galler i förvärmd ugn i 200 °C (varmluft 180 °C) i ca 70–80 minuter.
Steg 2
Skala och tärna löken, skala och pressa vitlöken. Strimla de halvtorkade tomaterna. Hetta upp oljan i en panna, fräs löken och vitlöken i 2–3 minuter. Skölj av kikärtorna och låt dem rinna av. Tillsätt de tärnade och de halvtorkade tomaterna och låt småkoka i ca 10 minuter.
Steg 3
Tillsätt Teriyakimarinad och låt småkoka i ca 10 minuter till. Smaka av med äppelvinäger. Packa försiktigt upp potatisen, skär ett snitt på längden, tryck ut sidorna en aning och fyll med de bräserade tomaterna och kikärtorna. Servera garnerat med crème fraîche och gräslök.
Recept-ID: 225
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer