Ugnsbakad potatis med bräserade tomater och kikärtor

Total tid 90 Min.
90 Min. Tid för förberedelse

Ingredienser

4 Portioner
4 
stora potatisar
1 
gul lök
3 
vitlöksklyftor
100 g
halvtorkade tomater
2 msk
vegetabilisk olja
1 
burk kikärtor
250 g
tärnade tomater
ett par kvistar timjan
2 msk
äppelvinäger
100 g
crème fraiche, vegansk
2 msk
gräslöksringar
Näringsinnehåll (per portion): 1455 kJ  /  347 kcal
3,6 g Fett
15 g Protein
58,2 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skölj och stick hål i potatisen med en gaffel, linda in dem i aluminiumfolie och baka färdigt på galler i förvärmd ugn i 200 °C (varmluft 180 °C) i ca 70–80 minuter.

Steg 2

Skala och tärna löken, skala och pressa vitlöken. Strimla de halvtorkade tomaterna. Hetta upp oljan i en panna, fräs löken och vitlöken i 2–3 minuter. Skölj av kikärtorna och låt dem rinna av. Tillsätt de tärnade och de halvtorkade tomaterna och låt småkoka i ca 10 minuter.

Steg 3

Tillsätt Teriyakimarinad och låt småkoka i ca 10 minuter till. Smaka av med äppelvinäger. Packa försiktigt upp potatisen, skär ett snitt på längden, tryck ut sidorna en aning och fyll med de bräserade tomaterna och kikärtorna. Servera garnerat med crème fraîche och gräslök.

Recept-ID: 225

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Skölj och stick hål i potatisen med en gaffel, linda in dem i aluminiumfolie och baka färdigt på galler i förvärmd ugn i 200 °C (varmluft 180 °C) i ca 70–80 minuter.

Skala och tärna löken, skala och pressa vitlöken. Strimla de halvtorkade tomaterna. Hetta upp oljan i en panna, fräs löken och vitlöken i 2–3 minuter. Skölj av kikärtorna och låt dem rinna av. Tillsätt de tärnade och de halvtorkade tomaterna och låt småkoka i ca 10 minuter.

Tillsätt Teriyakimarinad och låt småkoka i ca 10 minuter till. Smaka av med äppelvinäger. Packa försiktigt upp potatisen, skär ett snitt på längden, tryck ut sidorna en aning och fyll med de bräserade tomaterna och kikärtorna. Servera garnerat med crème fraîche och gräslök.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.