Sök
Filtrera
Ugnsbakad potatis med bräserade tomater och kikärtor
Bookmark
7 av 275

Ugnsbakad potatis med bräserade tomater och kikärtor

Ugnsbakad potatis med bräserade tomater och kikärtor
Total tid 90min
Förberedelsetid: 90min
Näringsinnehåll (per portion): 1455 kJ / 347 kcal
Fett: 3.6 g
Protein: 15 g
Kolhydrat: 58.2 g

Ingredienser för 4 portion(er)

  • 4 stora potatisar
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 100 g halvtorkade tomater
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 1 burk kikärtor
  • 250 g tärnade tomater
  • ett par kvistar timjan
  • 4 msk Kikkoman Teriyakisås med rostad vitlök
  • 2 msk äppelvinäger
  • 100 g crème fraiche, vegansk
  • 2 msk gräslöksringar

Förberedelse

Skölj och stick hål i potatisen med en gaffel, linda in dem i aluminiumfolie och baka färdigt på galler i förvärmd ugn i 200 °C (varmluft 180 °C) i ca 70–80 minuter.

Skala och tärna löken, skala och pressa vitlöken. Strimla de halvtorkade tomaterna. Hetta upp oljan i en panna, fräs löken och vitlöken i 2–3 minuter. Skölj av kikärtorna och låt dem rinna av. Tillsätt de tärnade och de halvtorkade tomaterna och låt småkoka i ca 10 minuter.

Tillsätt Teriyakimarinad och låt småkoka i ca 10 minuter till. Smaka av med äppelvinäger. Packa försiktigt upp potatisen, skär ett snitt på längden, tryck ut sidorna en aning och fyll med de bräserade tomaterna och kikärtorna. Servera garnerat med crème fraîche och gräslök.

Begagnade produkter i det här receptet

Total tid 90min
Förberedelsetid: 90min
Näringsinnehåll (per portion): 1455 kJ / 347 kcal
Fett: 3.6 g
Protein: 15 g
Kolhydrat: 58.2 g

Ingredienser för 4 portion(er)

  • 4 stora potatisar
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 100 g halvtorkade tomater
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 1 burk kikärtor
  • 250 g tärnade tomater
  • ett par kvistar timjan
  • 4 msk Kikkoman Teriyakisås med rostad vitlök
  • 2 msk äppelvinäger
  • 100 g crème fraiche, vegansk
  • 2 msk gräslöksringar