Sök
Filtrera
Tonkatsu-tortilla-spett
Bookmark
25 av 103

Tonkatsu-tortilla-spett

Förberedelsetid: 40min
Calorific värde (per portion): 248 kJ / 59 kcal

Ingredienser

  • 1 liten rödlök
  • 2 tomater
  • 1/2 isbergssallad
  • 2 gula lökar
  • 1 msk vegetabilisk olja                 
  • 300 g blandfärs
  • 100 ml Kikkoman Tonkatsu                 
  • 10 små tortillabröd
  • 200 g gräddfil eller crème fraîche 
  • Dessutom: 30 små träspett/tandpetare för fixering

(för 30 stycken)

Förberedelse

  1. Skala och tunnskiva rödlöken och ställ undan. Skölj tomaterna, ta bort blomfästet, kärna ur och grovhacka. Ansa, skölj och finstrimla isbergssalladen. Skala, fintärna och fräs upp de gula lökarna i het olja. Tillsätt köttfärsen och låt den steka med en kort stund, deglasera med Kikkoman Tonkatsu och låt koka ihop lite.
  1. Skär tortillabröden i kvadrater på ca 9 × 10 cm, fördela köttfärsen, isbergssalladen, tomaterna och rödlöken på bröden och rulla ihop.Skär tortillarullarna i 3 lika stora delar, håll ihop dem med en tandpetare och servera med gräddfil eller crème fraîche. 

Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos), spannmål som innehåller gluten och produkter tillverkade därav, vete.

Begagnade produkter i det här receptet

Ingredienser

  • 1 liten rödlök
  • 2 tomater
  • 1/2 isbergssallad
  • 2 gula lökar
  • 1 msk vegetabilisk olja                 
  • 300 g blandfärs
  • 100 ml Kikkoman Tonkatsu                 
  • 10 små tortillabröd
  • 200 g gräddfil eller crème fraîche 
  • Dessutom: 30 små träspett/tandpetare för fixering

(för 30 stycken)