Tofuburgare med teriyaki-coleslaw och sriracha-dressing
Sök
Filtrera
Tofuburgare med teriyaki-coleslaw och sriracha-dressing
Bookmark
146 av 256

Tofuburgare med teriyaki-coleslaw och sriracha-dressing

Tofuburgare med teriyaki-coleslaw och sriracha-dressing
Total tid 30min
Förberedelsetid: 30min
Näringsinnehåll (per portion): 1481 kJ / 353 kcal
Fett: 8.2 g
Protein: 17.2 g
Kolhydrat: 48.5 g

Ingredienser för 4 portion(er)

Till coleslawn:

  • 150 g rödkål
  • 1 stor morot
  • 3 msk Kikkoman Teriyaki marinad
  • 1 msk havreyoghurt (alternativt: sojayoghurt)
  • 1 tsk senap
  • nymalen peppar

Till dressingen:

Dessutom:

  • 350 g tofu
  • 2 msk fullkornsmjöl
  • 1 msk sesamfrön
  • salt, nymalen peppar
  • 2–3 msk vegetabilisk olja
  • 1 rödlök
  • 50 g sallat
  • 4 burger-buns
  • 100 g kimchi (alternativt: surkål)

Förberedelse

Till coleslawn: Ta bort ytterbladen från rödkålen, fyrdela, skär bort rotstocken kilformigt och finstrimla kålbladen. Ansa, skala och strimla moroten med en potatisskalare. Rör ihop Teriyakimarinad, yoghurt och senap, blanda med rödkål och morot och smaka av med peppar.

Till dressingen: Rör ihop yoghurt, sriracha-chilisås och sojasås. Skiva tofun i 4 skivor. Blanda mjöl och sesamfrön, vänd tofun flera gånger däri och krydda med salt och peppar. Hetta upp oljan i en panna och stek tofun i ca 3–4 minuter på båda sidorna. Skala och strimla rödlöken. Skölj och slunga sallaten torr.

Halvera burger-buns. Lägg teriyaki coleslaw, sallat, tofu, kimchi och rödlök på underdelen, droppa över dressing, lägg ovandelen ovanpå och servera tofuburgarna.

Begagnade produkter i det här receptet

Total tid 30min
Förberedelsetid: 30min
Näringsinnehåll (per portion): 1481 kJ / 353 kcal
Fett: 8.2 g
Protein: 17.2 g
Kolhydrat: 48.5 g

Ingredienser för 4 portion(er)

Till coleslawn:

  • 150 g rödkål
  • 1 stor morot
  • 3 msk Kikkoman Teriyaki marinad
  • 1 msk havreyoghurt (alternativt: sojayoghurt)
  • 1 tsk senap
  • nymalen peppar

Till dressingen:

Dessutom:

  • 350 g tofu
  • 2 msk fullkornsmjöl
  • 1 msk sesamfrön
  • salt, nymalen peppar
  • 2–3 msk vegetabilisk olja
  • 1 rödlök
  • 50 g sallat
  • 4 burger-buns
  • 100 g kimchi (alternativt: surkål)