Tofubiff

Total tid 40 Min.

Ingredienser

4 Portioner
250 g
tofu
10 g
färsk ingefära, riven
1 
salladslök, hackad
potatismjöl

Dipp:

1 tsk
sesamolja
1 tsk
limesaft
1 tsk
äppelvinäger
1 tsk
honung
ett par droppar TABASCO® Pepper Sauce
olja till stekningen
Näringsinnehåll (per portion): 815 kJ  /  194 kcal
12,0 g Fett
6,8 g Protein
15,6 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Klappa tofun torr och skär den på längden i ca 1,5 cm tjocka skivor. Riv den färska ingefäran och finskiva salladslöken. 

Steg 2

Hetta upp alla ingredienserna till dippsåsen i en stekpanna – låt inte koka. 

Steg 3

Vänd tofuskivorna i potatismjölet och fritera i olja i 170 °C. Alternativt kan du steka tofun på båda sidorna i en panna i 2–3 minuter tills den är gyllenbrun och knaprig.

Steg 4

Servera tofun med varma grönsaker eller sallad och dippsåsen.

Recept-ID: 173

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Klappa tofun torr och skär den på längden i ca 1,5 cm tjocka skivor. Riv den färska ingefäran och finskiva salladslöken. 

Hetta upp alla ingredienserna till dippsåsen i en stekpanna – låt inte koka. 

Vänd tofuskivorna i potatismjölet och fritera i olja i 170 °C. Alternativt kan du steka tofun på båda sidorna i en panna i 2–3 minuter tills den är gyllenbrun och knaprig.

Servera tofun med varma grönsaker eller sallad och dippsåsen.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.