
Tofubiff

Ingredienser för 4 portion(er)
- 200–300 g tofu
- 10 g färsk ingefära, riven
- 1 salladslök, hackad
- potatismjöl
- Dipp:
- 3 msk
- 1 tsk sesamolja
- 1 tsk limesaft
- 1 tsk äppelvinäger
- 1 tsk honung
- ett par droppar TABASCO® Pepper Sauce
- olja till stekningen
Förberedelse
Klappa tofun torr och skär den på längden i ca 1,5 cm tjocka skivor. Riv den färska ingefäran och finskiva salladslöken.
Hetta upp alla ingredienserna till dippsåsen i en stekpanna – låt inte koka.
Vänd tofuskivorna i potatismjölet och fritera i olja i 170 °C. Alternativt kan du steka tofun på båda sidorna i en panna i 2–3 minuter tills den är gyllenbrun och knaprig.
Servera tofun med varma grönsaker eller sallad och dippsåsen.
Ingredienser för 4 portion(er)
- 200–300 g tofu
- 10 g färsk ingefära, riven
- 1 salladslök, hackad
- potatismjöl
- Dipp:
- 3 msk
- 1 tsk sesamolja
- 1 tsk limesaft
- 1 tsk äppelvinäger
- 1 tsk honung
- ett par droppar TABASCO® Pepper Sauce
- olja till stekningen