Tofu-nudelsoppa
Förberedelse
Steg 1
Rensa svampen, koka upp buljongen, tillsätt svampen och låt småkoka under lock i ca 15 minuter. Låt dra i ca 30 minuter i rumstemperatur. Ta bort svampen och kombun, ställ undan svampen.
Steg 2
Tärna tofun och vänd i mjölet. Skala och pressa vitlöken, skölj spenaten väl och slunga den torr. Hetta upp oljan i en panna, bryn tofun guldbrun runtom och ta upp den ur pannan. Stek vitlöken och spenaten i stekskyn i 2–3 minuter, vänd ned teriyakisåsen.
Steg 3
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj sojabönsgroddarna väl. Fördela nudlarna, svampen, tofun, spenaten och groddarna i skålar, koka upp buljongen igen, häll i skålarna och servera tofu-nudelsoppan.
Tips
Grönsakerna kan varieras allt efter tycke och säsong.
Recept-ID: 158
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer