
Tofu-grönsakskroketter

Ingredienser för 4 portion(er)
- 400 g sidentofu
- 30 g morötter
- 2 shiitakesvampar
- 5 gröna bönor
- 1 tsk salt
- 1 tsk strösocker
- 1 ägg
- 1,5 msk potatismjöl
- senap
- Kikkoman naturligt bryggd less salt sojasås med 43 % lägre salthalt
Förberedelse
Pressa ut överflödig vätska ur tofun genom att lägga något tungt ovanpå. Finstrimla morötterna och de gröna bönorna i fina 3 cm långa strimlor och blanchera. Skär bort stjälkarna från shittakesvamparna och finstrimla hattarna.
Mosa tofun fint till en jämn massa. Tillsätt och vänd ned väl saltet, strösockret, ägget och potatismjölet. Forma små bullar, tryck dem platta och stek i 170 °C. Vänd flera gånger och stek dem guldbruna på båda sidorna. Låt rinna av på kökspapper. Servera varma med Kikkoman Less salt sojasås med 43 % lägre salthalt och lagom stark senap.
Begagnade produkter i det här receptet
Ingredienser för 4 portion(er)
- 400 g sidentofu
- 30 g morötter
- 2 shiitakesvampar
- 5 gröna bönor
- 1 tsk salt
- 1 tsk strösocker
- 1 ägg
- 1,5 msk potatismjöl
- senap
- Kikkoman naturligt bryggd less salt sojasås med 43 % lägre salthalt