Thailändsk nudelsoppa med tofu och kimchi

Total tid 25 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
15 Min. Tillagningstid

Det här enkla receptet på thailändsk tofusoppa innehåller en kryddig punch med grön currypasta, chili och kryddig kimchi. Nudlarna gör den extra matig och mättande. Prova för en hälsosam, närande lunch. Lämplig för vegetarianer.

Ingredienser

2 Portioner
180 g
rökt tofu
1 tsk
Thai green curry paste
1 tsk
hackad chili peppar
 ½ tsk
hackad ingefära
50 g
courgette
30 g
bambuskott
400 ml
grönsaksbuljong
200 ml
kokosmjölk
2 msk
färsk koriander
1 msk
hackat citrongräs (eller citronskal)

Till servering

100 g
risnudlar
Färsk koriander
Näringsinnehåll (per portion): 2535 kJ  /  606 kcal
33 g Fett
20,8 g Protein
60 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Tärna tofun och stek den i en kastrull med sesamolja, currypasta,  chilipeppar och ingefära. När den fått färg, tillsätt grönsaker, fond och kokosmjölk. Tillsätt Kikkoman sojasås, koriander och citrongräs. Tillaga i 15 minuter.

Steg 2

Koka under tiden risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.

Steg 3

Servera soppan med nudlar, Kikkoman Kimchi Sauce och färsk koriander.

Recept-ID: 1043

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Tärna tofun och stek den i en kastrull med sesamolja, currypasta,  chilipeppar och ingefära. När den fått färg, tillsätt grönsaker, fond och kokosmjölk. Tillsätt Kikkoman sojasås, koriander och citrongräs. Tillaga i 15 minuter.

Koka under tiden risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.

Servera soppan med nudlar, Kikkoman Kimchi Sauce och färsk koriander.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.