Tex-mexköttbullar med het aprikoschutney
Dessa köttbullar med hetta är så lätta att förbereda och kan bli ett perfekt mellanmål eller att servera på fester. Servera med läcker fruktig aprikoschutney som en sås vid sidan av.
Ingredienser
Till aprikos och chili chutney
För Tex-Mex köttbullar
Förberedelse
Steg 1
För aprikoschutney, finhacka båda typerna av aprikosera, schalottenlök och vitlök. Riv ingefäran.
Steg 2
Koka upp allt med övriga chutneyingredienser och låt puttra utan lock i cirka 10 minuter, tillsätt lite vatten om det behövs; chutneyn ska vara väldigt tjock (mosa lite om det behövs).
Steg 3
Till köttbullarna, finhacka vitlöken med cashewnötterna och blanda båda med resterande ingredienser till köttbullarna.
Steg 4
Forma 10-12 köttbullar av köttfärsblandningen, stek i den uppvärmda oljan i 10-12 minuter och servera med aprikoschilichutney.
Tips
Tortillachips är jättegott till.
Trä köttbullarna på små spett för servering.
Recept-ID: 1055
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer