Tex-mexköttbullar med het aprikoschutney

Total tid 30 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
20 Min. Tillagningstid

Dessa köttbullar med hetta är så lätta att förbereda och kan bli ett perfekt mellanmål eller att servera på fester. Servera med läcker fruktig aprikoschutney som en sås vid sidan av.

Ingredienser

2 Portioner

Till aprikos och chili chutney

3 
stora aprikoser
8 
torkade aprikoser
1 
liten schalottenlök
1 
liten vitlöksklyfta
1 
liten bit ingefära, ca 1 cm
nymalen peppar
chiliflakes

För Tex-Mex köttbullar

1 
vitlöksklyfta
20 g
cashewnötter
300 g
fläsk-, nöt- eller lammfärs eller en blandning
Nymalen peppar
 ¼ tsk
chilipulver
 ¼ tsk
currypulver
 ¼ tsk
spiskummin
Näringsinnehåll (per portion): 2213 kJ  /  528 kcal
28,5 g Fett
35,4 g Protein
29,2 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

För aprikoschutney, finhacka båda typerna av aprikosera, schalottenlök och vitlök. Riv ingefäran.

Steg 2

Koka upp allt med övriga chutneyingredienser och låt puttra utan lock i cirka 10 minuter, tillsätt lite vatten om det behövs; chutneyn ska vara väldigt tjock (mosa lite om det behövs).

Steg 3

Till köttbullarna, finhacka vitlöken med cashewnötterna och blanda båda med resterande ingredienser till köttbullarna.

Steg 4

Forma 10-12 köttbullar av köttfärsblandningen, stek i den uppvärmda oljan i 10-12 minuter och servera med aprikoschilichutney. 

Tips

Tortillachips är jättegott till.

Trä köttbullarna på små spett för servering.

Recept-ID: 1055

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

För aprikoschutney, finhacka båda typerna av aprikosera, schalottenlök och vitlök. Riv ingefäran.

Koka upp allt med övriga chutneyingredienser och låt puttra utan lock i cirka 10 minuter, tillsätt lite vatten om det behövs; chutneyn ska vara väldigt tjock (mosa lite om det behövs).

Till köttbullarna, finhacka vitlöken med cashewnötterna och blanda båda med resterande ingredienser till köttbullarna.

Forma 10-12 köttbullar av köttfärsblandningen, stek i den uppvärmda oljan i 10-12 minuter och servera med aprikoschilichutney. 

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.