Sök
Filtrera
Teriyakikyckling
Bookmark
56 av 82

Teriyakikyckling

Teriyakikyckling
Total tid 840min
Förberedelsetid: 840min
Näringsinnehåll (per portion): 914 kJ / 218 kcal
Fett: 7.9 g
Protein: 27.7 g
Kolhydrat: 7.5 g

Ingredienser för 10 portion(er)

  • 5 kycklingbröstfiléer
  • ca 100 ml Kikkoman Teriyakimarinad (10 % av kycklingens vikt)
  • 50 g lagom stark senap
  • 4 msk hallonvinäger
  • 4 msk olivolja
  • strösocker
  • salt, nymalen peppar
  • 30 olikfärgade tomater (t.ex. röda, gula och gröna tomater och olikfärgade körsbärstomater)
  • 1 näve rucolasallat

Förberedelse

Klappa kycklingbrösten torra, gör ett längsgående snitt, vik upp och banka ut dem något. Lägg kycklingbrösten tillsammans med Teriyakimarinad i en fryspåse, fördela marinaden väl, tryck ut all luft, tillslut påsen och marinera över natten i kylskåpet.

Ta upp kycklingbrösten ur marinaden, klappa torrt och rulla upp dem var för sig. Linda in kycklingbrösten i plastfolie och vrid ihop ändarna ordentligt (som en karamell). Laga kycklingbrösten färdiga i folien i ett 75 °C varmt vattenbad i ca 60 minuter.

Rör ihop vinägern och oljan med 2 msk vatten och smaka av med socker, salt och peppar. Skölj, ansa och tunnskiva tomaterna, lägg upp på tallrikar och droppa dressingen över. Skiva kycklingbrösten, skölj rucolan noga. Arrangera kycklingen och rucolan på tomatsalladen, garnera med senap och servera. 

Använda produkter i det här receptet

Total tid 840min
Förberedelsetid: 840min
Näringsinnehåll (per portion): 914 kJ / 218 kcal
Fett: 7.9 g
Protein: 27.7 g
Kolhydrat: 7.5 g

Ingredienser för 10 portion(er)

  • 5 kycklingbröstfiléer
  • ca 100 ml Kikkoman Teriyakimarinad (10 % av kycklingens vikt)
  • 50 g lagom stark senap
  • 4 msk hallonvinäger
  • 4 msk olivolja
  • strösocker
  • salt, nymalen peppar
  • 30 olikfärgade tomater (t.ex. röda, gula och gröna tomater och olikfärgade körsbärstomater)
  • 1 näve rucolasallat