
Teriyakibaguette med tre sorters grönsaksmos

Ingredienser för 10 portion(er)
Ärtmos:
- 50 g lök, skalad
- 20 g smör
- 100 g ärtor (djupfrysta)
- 40 ml mineralvatten
- 60 g potatis, kokt
- salt, nymalen peppar
Morotsmos:
- 100 g morötter
- 50 g lök, skalad
- 20 g smör
- 100 ml apelsinjuice
- 250 ml mineralvatten
- salt, nymalen peppar
Paprikamos:
- 1 stor röd paprika
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk olivolja
- mineralvatten (efter behov)
- salt, nymalen peppar
- 1 baguette
- 30 ml Kikkoman Teriyakimarinad
- 10 svarta oliver
- 50 g bladsallatsblandning, färdig att servera
- olivolja
- nymalen peppar
Förberedelse
Till ärtmoset: Tunnskiva löken, hetta upp smöret, fräs löken, tillsätt ärtorna, ös över mineralvatten och låt koka upp. Finmosa potatisen och krydda med salt och peppar.
Till morotsmoset: Skala, ansa och skiva morötterna i tjocka skivor. Tunnskiva löken. Hetta upp smöret, fräs löken och morötterna, ös över apelsinjuicen och mineralvattnet och låt koka tills morötterna är mjuka. Häll av vätskan, finmosa, tillsätt kokvätska om så behövs och smaka av med salt och peppar.
Till paprikamoset: Halvera, ansa och skölj paprikan och lägg den med skinnet uppåt på en bakplåt med bakplåtspapper.Grilla paprikan under grillen i förvärmd ugn i ca 4–6 minuter, spola hastigt av den i iskallt vatten, dra av skinnet och finstrimla fruktköttet. Skala och skiva vitlöken. Hetta upp olja i en stekpanna, fräs paprikan och vitlöken, ös över mineralvatten och låt koka ihop. Finmosa paprikan och vitlöken och smaksätt med salt och peppar.
Skiva baguetten diagonalt. Pensla snittytorna med Teriyakimarinad och stek brödet på bakplåt med bakplåtspapper i förvärmd ugn i 230 °C (varmluft: 210 °C) i ca 1–2 minuter. Arrangera teriyakibaguetten med tre olika sorters grönsaksmos, oliver, sallad, olja och peppar och servera.
Använda produkter i det här receptet
Ingredienser för 10 portion(er)
Ärtmos:
- 50 g lök, skalad
- 20 g smör
- 100 g ärtor (djupfrysta)
- 40 ml mineralvatten
- 60 g potatis, kokt
- salt, nymalen peppar
Morotsmos:
- 100 g morötter
- 50 g lök, skalad
- 20 g smör
- 100 ml apelsinjuice
- 250 ml mineralvatten
- salt, nymalen peppar
Paprikamos:
- 1 stor röd paprika
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk olivolja
- mineralvatten (efter behov)
- salt, nymalen peppar
- 1 baguette
- 30 ml Kikkoman Teriyakimarinad
- 10 svarta oliver
- 50 g bladsallatsblandning, färdig att servera
- olivolja
- nymalen peppar