Teriyaki-chicken-traybake

Total tid 70 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
60 Min. Tillagningstid

Ingredienser

4 Portioner
4 
stora kycklingklubbor med skinn
3 
mellanstora sötpotatisar, skalade och tärnade i 3 cm tjocka bitar
2 msk
rapsolja
2 
rödlökar, skurna i klyftor
1 
röd paprika, urkärnad och skivad
1 
gul paprika, urkärnad och skivad
200 g
späda broccolibuketter
Näringsinnehåll (per portion): 2133 kJ  /  508 kcal
23 g Fett
29,6 g Protein
45,9 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Sätt ugnen på 220 °C /varmluft: 200 °C /gasugn: steg 7. Lägg kycklingklubborna och sötpotatisen i en stor ugnsgryta och droppa över Teriyakimarinad och olja och grädda i ugnen i 30 minuter.

Steg 2

Efter 30 minuter: Tillsätt rödlöksklyftorna och paprikaskivorna och blanda så att såsen täcker allt. Ställ tillbaka in i ugnen i 15–20 minuter, tillsätt sedan de späda broccolibuketterna och grädda färdigt i 10–12 minuter till. Servera.

Recept-ID: 430

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Sätt ugnen på 220 °C /varmluft: 200 °C /gasugn: steg 7. Lägg kycklingklubborna och sötpotatisen i en stor ugnsgryta och droppa över Teriyakimarinad och olja och grädda i ugnen i 30 minuter.

Efter 30 minuter: Tillsätt rödlöksklyftorna och paprikaskivorna och blanda så att såsen täcker allt. Ställ tillbaka in i ugnen i 15–20 minuter, tillsätt sedan de späda broccolibuketterna och grädda färdigt i 10–12 minuter till. Servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.