Tamago Sushi

5 3 Betyg
Total tid 20 Min.
5 Min. Tid för förberedelse
15 Min. Tillagningstid

Tillagning och ingredienser till tamago-sushi med fylld omelett.

Ingredienser

5 Portioner
3 
ägg
15 g
socker
30 g
vatten

Eller med Kikkoman sås för ris

3 
ägg
5 g
socker
20 g
vatten
Lite olja att steka i
25 g
tillagat sushiris*

Till servering:

Ruccola
Näringsinnehåll (per portion): 401 kJ  /  96 kcal
5,7 g Fett
5,4 g Protein
5,7 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Vispa samman ägg och socker, Kikkoman sojasås och vatten.

Steg 2

Häll en 1/3 i en lätt smord panna och stek försiktigt tills den stelnat på ena sidan.

Steg 3

Vik in höger och vänster sida i mitten, vänd sedan översidan nedåt halvvägs och sedan igen för att bilda en rulle

Steg 4

Skjut rullen till kanten av pannan och häll den andra portionen ägg i pannan.

Steg 5

Stek på ena sidan som tidigare tills den stelnat, placera sedan rullen på toppen av omeletten och vik den runt rullen för att lägga till ett extra lager.

Steg 6

Upprepa processen med den tredje portionen ägg.

Steg 7

Lägg den färdiga rullen på hushållspapper och forma den med hjälp av sushimattan; låt dem svalna och rulla ut dem från mattan.

Steg 8

Skiva av ändarna på rullen tunt och skär den återstående rullen i 5 bitar.

Steg 9

Skär en liten ficka längst upp på varje bit (1/2 cm djup) och fyll varje ficka med 5 g sushiris.

Steg 10

Servera tamagon på ett fat med ruccola och Kikkoman sojasås.

Tip

När du kokar ris, använd förhållandet ris: vatten = 1: 1. Mindre vatten används vid tillagning av sushiris än vid tillagning av konventionellt ris.

*Sushiris (ca 1 kg kokt sushiris)

  • 450 g (540 ml) japanskt ris
  • 450 ml vatten

Koka ris först och smaka sedan av med

alternativt:

  • 70 ml risvinäger
  • 30 g socker
  • 15 g salt

Recept-ID: 946

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Vispa samman ägg och socker, Kikkoman sojasås och vatten.

Häll en 1/3 i en lätt smord panna och stek försiktigt tills den stelnat på ena sidan.

Vik in höger och vänster sida i mitten, vänd sedan översidan nedåt halvvägs och sedan igen för att bilda en rulle

Skjut rullen till kanten av pannan och häll den andra portionen ägg i pannan.

Stek på ena sidan som tidigare tills den stelnat, placera sedan rullen på toppen av omeletten och vik den runt rullen för att lägga till ett extra lager.

Upprepa processen med den tredje portionen ägg.

Lägg den färdiga rullen på hushållspapper och forma den med hjälp av sushimattan; låt dem svalna och rulla ut dem från mattan.

Skiva av ändarna på rullen tunt och skär den återstående rullen i 5 bitar.

Skär en liten ficka längst upp på varje bit (1/2 cm djup) och fyll varje ficka med 5 g sushiris.

Servera tamagon på ett fat med ruccola och Kikkoman sojasås.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.