Tamago Sushi
Tillagning och ingredienser till tamago-sushi med fylld omelett.
Förberedelse
Steg 1
Vispa samman ägg och socker, Kikkoman sojasås och vatten.
Steg 2
Häll en 1/3 i en lätt smord panna och stek försiktigt tills den stelnat på ena sidan.
Steg 3
Vik in höger och vänster sida i mitten, vänd sedan översidan nedåt halvvägs och sedan igen för att bilda en rulle
Steg 4
Skjut rullen till kanten av pannan och häll den andra portionen ägg i pannan.
Steg 5
Stek på ena sidan som tidigare tills den stelnat, placera sedan rullen på toppen av omeletten och vik den runt rullen för att lägga till ett extra lager.
Steg 6
Upprepa processen med den tredje portionen ägg.
Steg 7
Lägg den färdiga rullen på hushållspapper och forma den med hjälp av sushimattan; låt dem svalna och rulla ut dem från mattan.
Steg 8
Skiva av ändarna på rullen tunt och skär den återstående rullen i 5 bitar.
Steg 9
Skär en liten ficka längst upp på varje bit (1/2 cm djup) och fyll varje ficka med 5 g sushiris.
Steg 10
Servera tamagon på ett fat med ruccola och Kikkoman sojasås.
Tip
När du kokar ris, använd förhållandet ris: vatten = 1: 1. Mindre vatten används vid tillagning av sushiris än vid tillagning av konventionellt ris.
*Sushiris (ca 1 kg kokt sushiris)
- 450 g (540 ml) japanskt ris
- 450 ml vatten
Koka ris först och smaka sedan av med
- 100 ml Kikkoman krydda för sushiris
alternativt:
- 70 ml risvinäger
- 30 g socker
- 15 g salt
Recept-ID: 946
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer