Tagliatelle med ragù bianco och sojasås
Sök
Filtrera
Tagliatelle med ragù bianco och sojasås
Bookmark
205 av 303

Tagliatelle med ragù bianco och sojasås

Tagliatelle med ragù bianco och sojasås
Total tid 90min
Förberedelsetid: 90min

Ingredienser för 4 portion(er)

Till tagliatellen

  • 300 g vetemjöl
  • 3 ägg
  • 1 nypa fint salt

Till smaksättning (vitvinsragú)

  • 100 g korv
  • 100 g nötfärs
  • 1 morot
  • 1 stjälk blekselleri
  • 1 gul lök
  • 1/2 glas vitt vin
  • varmt vatten eller buljong i passande mängd
  • peppar
  • Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • extra jungfruolivolja
  • 2 lagerblad

Förberedelse

Till tagliatellen

  1. Häll ut mjölet på ett bakbord, forma en grop i mitten, knäck ned äggen och tillsätt en nypa salt i urgröpningen. Blanda först med gaffel och sedan med händerna. Knåda i ca 10 minuter tills degen är slät och smidig. Forma degen till en jämn rund klump och linda in den i plastfolie. Låt vila i 30 minuter.
  2. Kavla ut degen med kavel eller med en pastamaskin till en mellantjock platta och strimla den till tagliatelle. Låt degen vila ett par minuter på en mjölad yta.

Till smaksättning (vitvinsragú)

  1. Hacka bleksellerin, moroten och löken till såsen. Hetta upp lite olivolja i en panna och tillsätt grönsakerna. Låt småkoka på svag värme i ett par minuter. Tärna, tillsätt och stek korven tillsammans med nötfärsen. Tillsätt sedan det vita vinet.
  2. När vinet rörts ned ordentligt, tillsätt peppar. Fortsätt koka och tillsätt lite vatten eller buljong. Täck med lock och låt koka i ca 30 minuter. Tillsätt mer vatten om så behövs. När såsen är nästan färdig, tillsätt sojasåsen.
  3. Koka tagliatellen i en stor kastrull med saltat vatten. Tillagningstiden varierar allt efter hur tjock pastan är. Häll av vattnet och servera med ragù bianco.

Använda produkter i det här receptet

Total tid 90min
Förberedelsetid: 90min

Ingredienser för 4 portion(er)

Till tagliatellen

  • 300 g vetemjöl
  • 3 ägg
  • 1 nypa fint salt

Till smaksättning (vitvinsragú)

  • 100 g korv
  • 100 g nötfärs
  • 1 morot
  • 1 stjälk blekselleri
  • 1 gul lök
  • 1/2 glas vitt vin
  • varmt vatten eller buljong i passande mängd
  • peppar
  • Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • extra jungfruolivolja
  • 2 lagerblad