Tacos med friterade avokador och poké-rödkål
Ingredienser
Till de friterade avokadorna:
Till tomatillosalsan:
Dessutom:
Förberedelse
Steg 1
Halvera och skala avokadorna, ta ur kärnorna och fyrdela varje avokadohalva. Krydda mjölet med salt och peppar. Vispa kikärtsspadet till skum. Vänd avokadorna först i mjöl, sedan i kikärtsskummet och till sist i pankomjöl. Hetta upp den vegetabiliska oljan till ca 180 °C, fritera avokadorna i 3–4 minuter och låt dem rinna av väl på kökspapper.
Steg 2
Till tomatillosalsan: Låt tomatillofrukterna rinna av och grovhacka dem. Skala och pressa vitlöken. Rör ihop tomatillohacket med vitlöken, sojasåsen, olivoljan och limesaften.
Steg 3
Ta bort ytterbladen från rödkålen och skär bort rotstocken, finstrimla kålbladen och blanda med Poke Sauce. Ansa, skölj och skiva chilin i tunna ringar. Värm tortillorna enligt anvisningarna på förpackningen, fyll med avokadorna, poké-rödkålen, chilin och koriandern och servera med tomatillosalsan.
Recept-ID: 230
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer