Tacos med friterade avokador och poké-rödkål

Total tid 30 Min.

Ingredienser

16 Portioner

Till de friterade avokadorna:

2 
mogna avokador
15 g
vetemjöl
salt, nymalen peppar
100 ml
kikärtsspad (konserv)
vegetabilisk olja för fritering

Till tomatillosalsan:

100 g
inlagda tomatillos
1 
vitlöksklyfta
2 msk
olivolja
2 msk
limesaft

Dessutom:

 ¼ 
rödkål
2 
chilifrukter
16 
små majstortillas
ett par färska korianderblad
Näringsinnehåll (per portion): 550 kJ  /  131 kcal
4,1 g Fett
3,2 g Protein
18,4 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Halvera och skala avokadorna, ta ur kärnorna och fyrdela varje avokadohalva. Krydda mjölet med salt och peppar. Vispa kikärtsspadet till skum. Vänd avokadorna först i mjöl, sedan i kikärtsskummet och till sist i pankomjöl. Hetta upp den vegetabiliska oljan till ca 180 °C, fritera avokadorna i 3–4 minuter och låt dem rinna av väl på kökspapper.

Steg 2

Till tomatillosalsan: Låt tomatillofrukterna rinna av och grovhacka dem. Skala och pressa vitlöken. Rör ihop tomatillohacket med vitlöken, sojasåsen, olivoljan och limesaften.

Steg 3

Ta bort ytterbladen från rödkålen och skär bort rotstocken, finstrimla kålbladen och blanda med Poke Sauce. Ansa, skölj och skiva chilin i tunna ringar. Värm tortillorna enligt anvisningarna på förpackningen, fyll med avokadorna, poké-rödkålen, chilin och koriandern och servera med tomatillosalsan.

Recept-ID: 230

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Halvera och skala avokadorna, ta ur kärnorna och fyrdela varje avokadohalva. Krydda mjölet med salt och peppar. Vispa kikärtsspadet till skum. Vänd avokadorna först i mjöl, sedan i kikärtsskummet och till sist i pankomjöl. Hetta upp den vegetabiliska oljan till ca 180 °C, fritera avokadorna i 3–4 minuter och låt dem rinna av väl på kökspapper.

Till tomatillosalsan: Låt tomatillofrukterna rinna av och grovhacka dem. Skala och pressa vitlöken. Rör ihop tomatillohacket med vitlöken, sojasåsen, olivoljan och limesaften.

Ta bort ytterbladen från rödkålen och skär bort rotstocken, finstrimla kålbladen och blanda med Poke Sauce. Ansa, skölj och skiva chilin i tunna ringar. Värm tortillorna enligt anvisningarna på förpackningen, fyll med avokadorna, poké-rödkålen, chilin och koriandern och servera med tomatillosalsan.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.