Sök
Filtrera
Svampsoppa med knaperstekt bacon och popcorn
Bookmark
36 av 339

Svampsoppa med knaperstekt bacon och popcorn

Denna mättande svampsoppa är sann comfort food i en skål. Den är väldigt enkelt att göra och det knapriga baconet, popcornen och örterna ger extra smak och konsistens. Den kryddiga kicken av pepparrot och jalapeno kommer att värma dig en kall dag

Svampsoppa med knaperstekt bacon och popcorn
Total tid 30min
Förberedelsetid: 5min
Tillagningstid 25min
Näringsinnehåll (per portion): 1543 kJ / 369 kcal
Fett: 30,2 g
Protein: 10,2 g
Kolhydrat: 16,3 g

Ingredienser för 2 portion(er)

• 150 g boletes (eller kantareller) / champinjoner
• ½ lök
• 2 vitlöksklyftor
• 30 g smör 
• 700 ml grönsaksbuljong
• 1/4 tsk gurkmeja
• 1/4 tsk peppar
• 1 msk gräddfil
• 1 tsk pepparot
• 2 matskedar Kikkoman naturligt bryggd sojasås  

Till servering:
• 50 g skivor rökt bacon
• 20 g popcorn  
• 1 msk färsk persilja
• 1 msk färsk dill
• 1 msk hackad jalapeno chili peppar

Förberedelse

  1. Rensa och skiva svampen. Fräs svampen i smör i en kastrull tillsammans med löken och finhackad vitlök. Häll i fond, krydda med gurkmeja och peppar och koka i 20 minuter. Blanda gräddfilen med pepparrot och Kikkoman sojasås. Lägg i soppan och koka ytterligare 1-2 minuter.
  2. Stek eller grilla baconskivorna tills de är gyllenbruna och knapriga.
  3. Servera soppan med baconskivor, popcorn, persilja, dill och jalapenopeppar.

Använda produkter i det här receptet

Total tid 30min
Förberedelsetid: 5min
Tillagningstid 25min
Näringsinnehåll (per portion): 1543 kJ / 369 kcal
Fett: 30,2 g
Protein: 10,2 g
Kolhydrat: 16,3 g

Ingredienser för 2 portion(er)

• 150 g boletes (eller kantareller) / champinjoner
• ½ lök
• 2 vitlöksklyftor
• 30 g smör 
• 700 ml grönsaksbuljong
• 1/4 tsk gurkmeja
• 1/4 tsk peppar
• 1 msk gräddfil
• 1 tsk pepparot
• 2 matskedar Kikkoman naturligt bryggd sojasås  

Till servering:
• 50 g skivor rökt bacon
• 20 g popcorn  
• 1 msk färsk persilja
• 1 msk färsk dill
• 1 msk hackad jalapeno chili peppar