Svampsoppa

Total tid 30 Min.
30 Min. Tid för förberedelse

Ingredienser

4 Portioner
150 g
lök
1 tsk
olja
200 g
av 3 till 4 olika sorters svamp (champinjoner, ostronskivling, ekmussling (shiitake) etc)
20 g
bacon eller sidfläsk
800 ml
hönsbuljong
1 tsk
strösocker
60 g
gräddfil eller crème fraîche
7 ½ 
stjälkar gräslök
Näringsinnehåll (per portion): 637 kJ  /  152 kcal
10,9 g Fett
5 g Protein
4,9 g Kolhydrater

Förberedelse

Skala och skär löken i tunna skivor. Hetta upp olja i en panna och bryn löken vackert gulbrun. Rensa och skär all svamp i tunna skivor på ca 3 mm. Grovhacka och bryn hastigt bacon/sidfläsk i en kastrull med olja. Tillsätt svampen och fortsätt steka. Tillsätt hönsbuljongen och den brynta löken och låt koka upp. Smaksätt sedan med naturligt bryggd sojasås och socker. Häll soppan i soppskålar eller -tallrikar, klicka på en matsked gräddfil / crème fraîche och garnera med gräslök.

Recept-ID: 416

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Skala och skär löken i tunna skivor. Hetta upp olja i en panna och bryn löken vackert gulbrun. Rensa och skär all svamp i tunna skivor på ca 3 mm. Grovhacka och bryn hastigt bacon/sidfläsk i en kastrull med olja. Tillsätt svampen och fortsätt steka. Tillsätt hönsbuljongen och den brynta löken och låt koka upp. Smaksätt sedan med naturligt bryggd sojasås och socker. Häll soppan i soppskålar eller -tallrikar, klicka på en matsked gräddfil / crème fraîche och garnera med gräslök.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.