Sök
Filtrera
Bookmark
43 av 250

Svampcarbonara

Förberedelsetid: 30min
Calorific värde (per portion): 2468 kJ / 590 kcal

Ingredienser för 4 portioner

  • 350 g spagetti
  • 2 msk olivolja
  • 2 bananschalottenlökar, finhackade
  • 25 g smör
  • 500 g blandad svamp (vi har använt en blandning av bruna champinjoner och shiitakesvamp), skivade
  • 2 stora vitlöksklyftor, krossade
  • 6 kvistar timjan, avrepade och hackade blad
  • 4 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 3 stora ägg
  • 100 g parmesanost, finriven (eller vegetarisk hårdost) 
  • litet knippe slätbladig persilja, grovhackad

Förberedelse

Låt saltvatten koka upp i en stor gryta och koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. 

Medan spagettin kokar, hetta upp oljan i en stor panna med höga kanter på medelhög värme och fräs schalottenlökarna mjuka tillsammans med en nypa salt i 5 minuter. Tillsätt smöret och den blandade svampen och stek den guldbrun på hög värme. Tillsätt vitlöken, timjan och örtkryddorna och låt koka i en minut till. Tillsätt sojasåsen och fortsätt koka tills vitlöken är glansig. Ställ undan 2 msk svamp till garneringen.

Rör ihop äggen med parmesanosten (spara på lite av osten till garneringen) och mycket salt och peppar i en liten skål.

Ställ undan en del av kokvattnet från spagettin. Låt spagettin rinna av. Häll snabbt äggmassan tillsammans med lite pastavatten i svamppannan och blanda. Vänd ned spagettin tills den är jämnt täckt av såsen men såsen får inte börja stelna. Blandningen ska vara krämig, tillsätt lite mer pastavatten om så behövs. Blanda ned persiljan och fördela på 4 tallrikar. Strö över resten av svampen och osten och servera.

Begagnade produkter i det här receptet

Ingredienser för 4 portioner

  • 350 g spagetti
  • 2 msk olivolja
  • 2 bananschalottenlökar, finhackade
  • 25 g smör
  • 500 g blandad svamp (vi har använt en blandning av bruna champinjoner och shiitakesvamp), skivade
  • 2 stora vitlöksklyftor, krossade
  • 6 kvistar timjan, avrepade och hackade blad
  • 4 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 3 stora ägg
  • 100 g parmesanost, finriven (eller vegetarisk hårdost) 
  • litet knippe slätbladig persilja, grovhackad