Svampcarbonara

Total tid 30 Min.
30 Min. Tid för förberedelse

Ingredienser

4 Portioner
350 g
spagetti
2 msk
olivolja
2 
bananschalottenlökar, finhackade
25 g
smör
500 g
blandad svamp (vi har använt en blandning av bruna champinjoner och shiitakesvamp), skivade
2 
stora vitlöksklyftor, krossade
6 
kvistar timjan, avrepade och hackade blad
3 
stora ägg
100 g
parmesanost, finriven (eller vegetarisk hårdost)
litet knippe slätbladig persilja, grovhackad
Näringsinnehåll (per portion): 2468 kJ  /  587 kcal
23,8 g Fett
28 g Protein
68,6 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Låt saltvatten koka upp i en stor gryta och koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. 

Steg 2

Medan spagettin kokar, hetta upp oljan i en stor panna med höga kanter på medelhög värme och fräs schalottenlökarna mjuka tillsammans med en nypa salt i 5 minuter. Tillsätt smöret och den blandade svampen och stek den guldbrun på hög värme. Tillsätt vitlöken, timjan och örtkryddorna och låt koka i en minut till. Tillsätt sojasåsen och fortsätt koka tills vitlöken är glansig. Ställ undan 2 msk svamp till garneringen.

Steg 3

Rör ihop äggen med parmesanosten (spara på lite av osten till garneringen) och mycket salt och peppar i en liten skål.

Steg 4

Ställ undan en del av kokvattnet från spagettin. Låt spagettin rinna av. Häll snabbt äggmassan tillsammans med lite pastavatten i svamppannan och blanda. Vänd ned spagettin tills den är jämnt täckt av såsen men såsen får inte börja stelna. Blandningen ska vara krämig, tillsätt lite mer pastavatten om så behövs. Blanda ned persiljan och fördela på 4 tallrikar. Strö över resten av svampen och osten och servera.

Recept-ID: 209

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Låt saltvatten koka upp i en stor gryta och koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. 

Medan spagettin kokar, hetta upp oljan i en stor panna med höga kanter på medelhög värme och fräs schalottenlökarna mjuka tillsammans med en nypa salt i 5 minuter. Tillsätt smöret och den blandade svampen och stek den guldbrun på hög värme. Tillsätt vitlöken, timjan och örtkryddorna och låt koka i en minut till. Tillsätt sojasåsen och fortsätt koka tills vitlöken är glansig. Ställ undan 2 msk svamp till garneringen.

Rör ihop äggen med parmesanosten (spara på lite av osten till garneringen) och mycket salt och peppar i en liten skål.

Ställ undan en del av kokvattnet från spagettin. Låt spagettin rinna av. Häll snabbt äggmassan tillsammans med lite pastavatten i svamppannan och blanda. Vänd ned spagettin tills den är jämnt täckt av såsen men såsen får inte börja stelna. Blandningen ska vara krämig, tillsätt lite mer pastavatten om så behövs. Blanda ned persiljan och fördela på 4 tallrikar. Strö över resten av svampen och osten och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.