Svamp stroganoff med sojasås

5 1 Betyg
Total tid 50 Min.
50 Min. Tid för förberedelse

Ingredienser

4 Portioner
2 msk
olivolja
1 
gul lök, finhackad
500 g
brun svamp, fyrdelad
2 
vitlöksklyftor, krossade
4 
kvistar timjan, avrepade och hackade blad
1 ½ msk
paprika
1 nypa
cayennepeppar
400 ml
grönsaksbuljong
300 g
vildris
200 ml
gräddfil eller crème fraîche
2 tsk
senap
litet knippe persilja, grovhackad
1 
citron, klyftad
Näringsinnehåll (per portion): 1897 kJ  /  451 kcal
17,0 g Fett
14,1 g Protein
64,2 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Hetta upp oljan i en stor panna med hög kant och fräs löken mjuk i 5 minuter.

Steg 2

Sätt upp värmen och tillsätt svampen. Stek den guldbrun i 10 minuter under ständig omrörning.

Steg 3

Tillsätt vitlöken, timjan, paprika och cayennepeppar och låt koka i 2 minuter. Tillsätt grönsaksbuljongen och låt småkoka i 10 minuter. Tillsätt gräddfil/crème fraîche, senap och sojasås till svampen och låt småkoka i 10 minuter till.

Steg 4

Medan svampen småkokar, koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av och håll varmt.

Steg 5

Strax före serveringen: Blanda ned en del av persiljan i svampblandningen, spara resten av persiljan till garneringen. Servera med vildris och citronklyftor och garnera med persiljan.

Recept-ID: 318

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Hetta upp oljan i en stor panna med hög kant och fräs löken mjuk i 5 minuter.

Sätt upp värmen och tillsätt svampen. Stek den guldbrun i 10 minuter under ständig omrörning.

Tillsätt vitlöken, timjan, paprika och cayennepeppar och låt koka i 2 minuter. Tillsätt grönsaksbuljongen och låt småkoka i 10 minuter. Tillsätt gräddfil/crème fraîche, senap och sojasås till svampen och låt småkoka i 10 minuter till.

Medan svampen småkokar, koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av och håll varmt.

Strax före serveringen: Blanda ned en del av persiljan i svampblandningen, spara resten av persiljan till garneringen. Servera med vildris och citronklyftor och garnera med persiljan.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.