Sushitårta

Total tid 30 Min.
30 Min. Tid för förberedelse

till 1 rund kakform, 16 cm Ø

Ingredienser

1 Portioner
200 g
kokt sushiris
2 
kokta halverade räkor
1 msk
forellrom
1 tsk
stenbitsrom
1 handfull
rucolagroddar (eller kryddkrasse)
3 
sockerärtor
 ½ 
avokado
1 
snackgurka
1 
rädisa
1 
gul dadeltomat
100 g
rökt lax
2 msk
majonnäs
wasabipasta efter tycke

Till omelettstrimlorna

1 
färskt ägg
1 msk
mjölk
1 tsk
potatismjöl
2 nypa
strösocker
1 nypa
salt
1 tsk
vegetabilisk olja

Till de kokta shiitakesvamparna

5 
shiitakesvampar
1 msk
lönnsirap (eller honung)
 ½ tsk
strösocker
100 ml
vatten

Till serveringen

Näringsinnehåll (per portion): 1394 kJ  /  332 kcal
18,9 g Fett
13,6 g Protein
26,3 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Omelettstrimlor: Blanda alla ingredienserna utom oljan väl i en skål. Hetta upp en panna och pensla ut oljan. Häll ned äggsmeten, fördela tunt (som med en crêpe) och stek båda sidorna. Låt omeletten svalna och skär den i smala strimlor (ca 2 mm).

Steg 2

Kokta shiitakesvampar: Skär bort foten från shiitakesvamparna. Koka upp lönnsirap, sojasås, socker, 100 ml vatten och svamparna i en liten stekpanna. Sätt ned värmen och låt koka så länge tills nästan igen vätska finns kvar. Låt de kokta shiitakesvamparna svalna och skär dem i tunna skivor (ca 2 mm).

Steg 3

Grönsakerna: Skölj sockerärtorna och skär bort ändarna, förväll sockerärtorna och låt svalna. Klappa sockerärterna torra och skär dem på snedden i ca 1 cm breda bitar. Skär avokadofruktköttet i ca 2 mm tunna skivor. Skölj och tunnskiva gurkan med en grönsaksskalare och rulla ihop till spetsiga rosor. Skölj och tunnskiva rädisan. Skölj och fyrdela tomaten.

Steg 4

Laxblommor: Skär den rökta laxen i ca 3–4 cm långa och ca 2 cm breda strimlor. Lägg kanterna på varandra lite överlapp och forma till 3–4 blad. Rulla ihop utifrån och in. Ställ upp laxrullarna och öppna ovansidan med en finger till en blomma (5 styck). 

Steg 5

Gör tårtan färdig genom att först klä bakformen med plastfolie och fördela 1/3 av sushiriset på botten. Fördela avokadoskivorna jämnt ovanpå och fördela 1/3 till av sushiriset. Lägg shiitakeskivorna ovanpå, fördela resten av sushiriset, täck med plastfolien och tryck till lätt. 

Steg 6

Före serveringen: Dra bort plastfolien, lägg en tallrik ovanpå och stjälp upp sushitårtan. Fördela omelettstrimlorna på sushitårtan, arrangera de rökta laxblommorna jämnt ovanpå och garnera vackert med resten av ingredienserna. 

Steg 7

Rör ihop majonnäsen med wasabipastan. Dekorera sushitårtan med wasabimajonnäsen på 4 ställen och strö över rucolagroddarna.

Steg 8

Servera sushitårtan med sojasås och njut. 

Recept-ID: 41

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Omelettstrimlor: Blanda alla ingredienserna utom oljan väl i en skål. Hetta upp en panna och pensla ut oljan. Häll ned äggsmeten, fördela tunt (som med en crêpe) och stek båda sidorna. Låt omeletten svalna och skär den i smala strimlor (ca 2 mm).

Kokta shiitakesvampar: Skär bort foten från shiitakesvamparna. Koka upp lönnsirap, sojasås, socker, 100 ml vatten och svamparna i en liten stekpanna. Sätt ned värmen och låt koka så länge tills nästan igen vätska finns kvar. Låt de kokta shiitakesvamparna svalna och skär dem i tunna skivor (ca 2 mm).

Grönsakerna: Skölj sockerärtorna och skär bort ändarna, förväll sockerärtorna och låt svalna. Klappa sockerärterna torra och skär dem på snedden i ca 1 cm breda bitar. Skär avokadofruktköttet i ca 2 mm tunna skivor. Skölj och tunnskiva gurkan med en grönsaksskalare och rulla ihop till spetsiga rosor. Skölj och tunnskiva rädisan. Skölj och fyrdela tomaten.

Laxblommor: Skär den rökta laxen i ca 3–4 cm långa och ca 2 cm breda strimlor. Lägg kanterna på varandra lite överlapp och forma till 3–4 blad. Rulla ihop utifrån och in. Ställ upp laxrullarna och öppna ovansidan med en finger till en blomma (5 styck). 

Gör tårtan färdig genom att först klä bakformen med plastfolie och fördela 1/3 av sushiriset på botten. Fördela avokadoskivorna jämnt ovanpå och fördela 1/3 till av sushiriset. Lägg shiitakeskivorna ovanpå, fördela resten av sushiriset, täck med plastfolien och tryck till lätt. 

Före serveringen: Dra bort plastfolien, lägg en tallrik ovanpå och stjälp upp sushitårtan. Fördela omelettstrimlorna på sushitårtan, arrangera de rökta laxblommorna jämnt ovanpå och garnera vackert med resten av ingredienserna. 

Rör ihop majonnäsen med wasabipastan. Dekorera sushitårtan med wasabimajonnäsen på 4 ställen och strö över rucolagroddarna.

Servera sushitårtan med sojasås och njut. 

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06
07
08

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.