Sushitårta med rostbiff och avokado
Sök
Filtrera
Sushitårta med rostbiff och avokado
Bookmark
45 av 256

Sushitårta med rostbiff och avokado

Förberedelsetid: 25min
Calorific värde (per portion): 959 kJ / 229 kcal

Ingredienser för 1 portioner

  • 200 g kokt sushiris
  • ½ avokado
  • 20 g gurka (urkärnad)
  • 1 msk majonnäs
  • 50 g rostbiff, skivad
  • ½ noriark
  • 1 röd och 1 gul dadeltomat
  • lite kryddkrasse

Till äggröran

  • 1 färskt ägg
  • 2 nypor strösocker
  • 1 nypa salt 
  • lite vegetabilisk olja

Till pepparrotskrämen

  • 1 tsk pepparrot (glas)
  • 1 msk färskost

2 msk Kikkoman Teriyaki barbecuesås med honung

Förberedelse

till 1 avlång bakform, ca 15 x 8 x 5 cm

  1. Äggröran: Blanda ägg, socker och salt väl. Smörj en belagd stekpanna med oljefuktat kökspapper. Häll äggsmeten i en kall stekpanna och stek på medelhög värme (så att den inte bränner vid) tills röran stelnat. Mosa äggröran till mindre bitar med en potatisstöt. 
  2. Fintärna avokadoköttet och gurkan och blanda med majonnäsen. Skär rostbiffen i bitar. 
  3. Pepparrotskrämen: Blanda pepparroten och färskosten väl och lägg krämen i en liten spritspåse.
  4. Gör tårtan färdig genom att först klä bakformen med plastfolie och fördela rostbiffskivorna på botten. Bred avokado-gurk-majonnäsen ovanpå rostbiffen. Fördela hälften av sushiriset ovanpå. Lägg först noriarket och sedan äggröran ovanpå och täck med resten av sushiriset. 
  5. Täck med plastfolien och tryck till lätt så att hålrummen kommer bort. Skölj och skiva tomaterna. 
  6. Före serveringen: Dra bort plastfolien, lägg en tallrik ovanpå och stjälp upp sushitårtan. Dra bort resten av plastfolien och pensla rostbiffen med teriyakisåsen. Garnera sushitårtan med pepparrotskrämen på 4 jämnt fördelade ställen, dekorera med tomatskivorna och kryddkrassen och servera. Servera sushitårtan med sojasås och njut. 

Begagnade produkter i det här receptet

Ingredienser för 1 portioner

  • 200 g kokt sushiris
  • ½ avokado
  • 20 g gurka (urkärnad)
  • 1 msk majonnäs
  • 50 g rostbiff, skivad
  • ½ noriark
  • 1 röd och 1 gul dadeltomat
  • lite kryddkrasse

Till äggröran

  • 1 färskt ägg
  • 2 nypor strösocker
  • 1 nypa salt 
  • lite vegetabilisk olja

Till pepparrotskrämen

  • 1 tsk pepparrot (glas)
  • 1 msk färskost

2 msk Kikkoman Teriyaki barbecuesås med honung