
Sushitårta med rostbiff och avokado
Ingredienser för 1 portioner
- 200 g kokt sushiris
- ½ avokado
- 20 g gurka (urkärnad)
- 1 msk majonnäs
- 50 g rostbiff, skivad
- ½ noriark
- 1 röd och 1 gul dadeltomat
- lite kryddkrasse
Till äggröran
- 1 färskt ägg
- 2 nypor strösocker
- 1 nypa salt
- lite vegetabilisk olja
Till pepparrotskrämen
- 1 tsk pepparrot (glas)
- 1 msk färskost
Förberedelse
till 1 avlång bakform, ca 15 x 8 x 5 cm
- Äggröran: Blanda ägg, socker och salt väl. Smörj en belagd stekpanna med oljefuktat kökspapper. Häll äggsmeten i en kall stekpanna och stek på medelhög värme (så att den inte bränner vid) tills röran stelnat. Mosa äggröran till mindre bitar med en potatisstöt.
- Fintärna avokadoköttet och gurkan och blanda med majonnäsen. Skär rostbiffen i bitar.
- Pepparrotskrämen: Blanda pepparroten och färskosten väl och lägg krämen i en liten spritspåse.
- Gör tårtan färdig genom att först klä bakformen med plastfolie och fördela rostbiffskivorna på botten. Bred avokado-gurk-majonnäsen ovanpå rostbiffen. Fördela hälften av sushiriset ovanpå. Lägg först noriarket och sedan äggröran ovanpå och täck med resten av sushiriset.
- Täck med plastfolien och tryck till lätt så att hålrummen kommer bort. Skölj och skiva tomaterna.
- Före serveringen: Dra bort plastfolien, lägg en tallrik ovanpå och stjälp upp sushitårtan. Dra bort resten av plastfolien och pensla rostbiffen med teriyakisåsen. Garnera sushitårtan med pepparrotskrämen på 4 jämnt fördelade ställen, dekorera med tomatskivorna och kryddkrassen och servera. Servera sushitårtan med sojasås och njut.
Begagnade produkter i det här receptet
Ingredienser för 1 portioner
- 200 g kokt sushiris
- ½ avokado
- 20 g gurka (urkärnad)
- 1 msk majonnäs
- 50 g rostbiff, skivad
- ½ noriark
- 1 röd och 1 gul dadeltomat
- lite kryddkrasse
Till äggröran
- 1 färskt ägg
- 2 nypor strösocker
- 1 nypa salt
- lite vegetabilisk olja
Till pepparrotskrämen
- 1 tsk pepparrot (glas)
- 1 msk färskost