
Sushibåtar med surimi och majs

Ingredienser för 4 portion(er)
- för varje sushi ca 18 g kokt, kryddat sushiris
- 100 g surimi (krabbpinnar)
- 140 g majs (burk eller djupfryst)
- 2 msk majonnäs
- 1/2 tsk wasabi
- 3 noriark
- lite sallat (ekbladssallat eller lollo rosso)
- ca 20 körsbärstomater
Att dippa i:
Förberedelse
Skär surimin i ca 1 cm långa bitar och dra isär den lite med fingrarna. Låt majsen rinna av väl, blanda med majonnäs, wasabi och surimi.
Rulla sushiriset mellan handflatorna till 20 små cylindrar. Skär noriarken i strimlor på ca 3x15 cm och linda dem runt sushiriscylindrarna. Lägg surimiblandningen på riscylindern.
Skölj tomaterna. Garnera sushin med sallat och tomater och servera med Kikkoman Naturligt bryggd sojasås.
Begagnade produkter i det här receptet
Ingredienser för 4 portion(er)
- för varje sushi ca 18 g kokt, kryddat sushiris
- 100 g surimi (krabbpinnar)
- 140 g majs (burk eller djupfryst)
- 2 msk majonnäs
- 1/2 tsk wasabi
- 3 noriark
- lite sallat (ekbladssallat eller lollo rosso)
- ca 20 körsbärstomater
Att dippa i: