Stekta nudlar med sojasås och pak choi

5 1 Betyg
Total tid 30 Min.
30 Min. Tid för förberedelse

Ibland är de enklaste recepten de bästa. Kombinera en mängd läckra grönsaker med japanska ramennudlar och en sojadressing för att skapa denna enkla veganska rätt.

Ingredienser

4 Portioner
75 g
cashewnötter
250 g
ramennudlar
3 
salladslökar
3 
vitlöksklyftor
1 
röd paprika
100 g
champinjoner
4 
små pak choi
2 ½ msk
vegetabilisk olja
1 msk
riven ingefära
2 msk
chilisås
2 msk
risvinäger
1 msk
sesamolja
ett par färska korianderblad
Näringsinnehåll (per portion): 2209 kJ  /  527 kcal
14,3 g Fett
17,9 g Protein
76,7 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Rosta nötterna utan fett i en panna och ställ undan. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Ansa, skölj och strimla salladslöken till ringar. Skala och pressa vitlöken. Halvera, ansa, skölj och strimla paprikan. Rensa och skiva champinjonerna. Fyrdela och skölj pak choien.

Steg 2

Hetta upp den vegetabiliska oljan i en panna och bryn salladslöken, vitlöken och ingefäran en kort stund. Tillsätt och bryn paprikan, champinjonerna och pak choien runtom, vänd ner nudlarna och låt dem steka med en kort stund.

Steg 3

Rör ihop sojasåsen, chilisåsen, vinägern och sesamoljan, häll ned i grönsaksblandningen och fortsätt steka ett par minuter till. Strö över nötterna och korianderbladen och servera de stekta nudlarna.

Recept-ID: 221

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Rosta nötterna utan fett i en panna och ställ undan. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Ansa, skölj och strimla salladslöken till ringar. Skala och pressa vitlöken. Halvera, ansa, skölj och strimla paprikan. Rensa och skiva champinjonerna. Fyrdela och skölj pak choien.

Hetta upp den vegetabiliska oljan i en panna och bryn salladslöken, vitlöken och ingefäran en kort stund. Tillsätt och bryn paprikan, champinjonerna och pak choien runtom, vänd ner nudlarna och låt dem steka med en kort stund.

Rör ihop sojasåsen, chilisåsen, vinägern och sesamoljan, häll ned i grönsaksblandningen och fortsätt steka ett par minuter till. Strö över nötterna och korianderbladen och servera de stekta nudlarna.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.