Stekta gyoza-dumplings med 3 såser
Gyoza är japanska dumplings. I detta enkla kött- och grönsaksrecept steks de lätt tills de är gyllene och krispiga på ena sidan. Servera med en eller flera av dippsåserna.
Ingredienser
Till fyllningen:
Förberedelse
Steg 1
Till fyllningen: Ansa och skölj salladslökarna. Skala och finhacka vitlöken och ingefäran tillsammans med salladslökarna.
Steg 2
Ansa, skölj och grovhacka spetskålen, strö över 1 tsk salt och tryck ur vätskan väl för hand. Lägg den hackade spetskålen på en duk och tryck ihop ordentligt så att vätskan i kålen kan rinna av väl.
Steg 3
Blanda salladslökarna, vitlöken, ingefäran, spetskålen, köttfärsen, sockret. salt, peppar, sojasås och sesamoljan.
Steg 4
Lägg vardera ca 15 g fyllning mitt på varje gyozadegplatta. Kör runt halva degkanten med fuktad finger, vik över halva degplattan runt fyllningen, lägg kanterna i veck och nyp fast dem ordentligt mot varandra.
Steg 5
Pudra undersidan av gyozaknytena med lite mjöl strax innan de steks.
Steg 6
Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna (28 cm Ø), lägg gyozaknytena i 2 välordnade rader (à 5 styck) och stek dem. När undersidan på gyoza är lätt brynt, rör ihop 1 msk mjöl med 100 ml vatten, häll över och stek knytena färdiga under lock på medelhög till hög värme i ca 3 ½ minuter.
Steg 7
När vattnet har avdunstat, tillsätt 1 msk olja och fortsätt steka tills undersidan på gyoza är knaprigt gyllenbrun. Tillbered de andra gyoza på samma sätt.
Steg 8
Lägg gyozaknytena med undersidan uppåt på tallrikar och servera med dippsåserna.
Dippsåser:
Variant 1: 1 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås, 2 msk majonnäs, 1 tsk tahini (pasta på rostade sesamfrön), 1 tsk honung
Variant 2: 1 ½ msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås, 1 ½ msk vinäger, ½ tsk chiliolja
Variant 3: Kikkoman Ponzu citrus sojasås
Recept-ID: 80
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer