Stekta gyoza-dumplings med 3 såser

Total tid 60 Min.
60 Min. Tid för förberedelse

Gyoza är japanska dumplings. I detta enkla kött- och grönsaksrecept steks de lätt tills de är gyllene och krispiga på ena sidan. Servera med en eller flera av dippsåserna.

Ingredienser

4 Portioner
1 
förpackning gyozadeg (finns färdig att köpa i matbutiken)

Till fyllningen:

2 
salladslökar
1 
liten vitlöksklyfta
5 g
färsk ingefära
200 g
spetskål (eller kinakål)
160 g
fläsk- eller kycklingfärs
1 tsk
strösocker
salt, lite vitpeppar
1 tsk
sesamolja
mjöl att strö över gyoza-dumplingarna och ca 3 msk till mjölvattnet
6 msk
msk vegetabilisk olja (2 msk räcker till att steka ca 10 styck)
Näringsinnehåll (per portion): 1464 kJ  /  349 kcal
16 g Fett
11,6 g Protein
38,4 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Till fyllningen: Ansa och skölj salladslökarna. Skala och finhacka vitlöken och ingefäran tillsammans med salladslökarna.

Steg 2

Ansa, skölj och grovhacka spetskålen, strö över 1 tsk salt och tryck ur vätskan väl för hand. Lägg den hackade spetskålen på en duk och tryck ihop ordentligt så att vätskan i kålen kan rinna av väl.

Steg 3

Blanda salladslökarna, vitlöken, ingefäran, spetskålen, köttfärsen, sockret. salt, peppar, sojasås och sesamoljan.

Steg 4

Lägg vardera ca 15 g fyllning mitt på varje gyozadegplatta. Kör runt halva degkanten med fuktad finger, vik över halva degplattan runt fyllningen, lägg kanterna i veck och nyp fast dem ordentligt mot varandra.

Steg 5

Pudra undersidan av gyozaknytena med lite mjöl strax innan de steks.

Steg 6

Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna (28 cm Ø), lägg gyozaknytena i 2 välordnade rader (à 5 styck) och stek dem. När undersidan på gyoza är lätt brynt, rör ihop 1 msk mjöl med 100 ml vatten, häll över och stek knytena färdiga under lock på medelhög till hög värme i ca 3 ½ minuter.

Steg 7

När vattnet har avdunstat, tillsätt 1 msk olja och fortsätt steka tills undersidan på gyoza är knaprigt gyllenbrun. Tillbered de andra gyoza på samma sätt.

Steg 8

Lägg gyozaknytena med undersidan uppåt på tallrikar och servera med dippsåserna.

Dippsåser:

Variant 1: 1 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås, 2 msk majonnäs, 1 tsk tahini (pasta på rostade sesamfrön), 1 tsk honung

Variant 2: 1 ½ msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås, 1 ½ msk vinäger, ½ tsk chiliolja

Variant 3: Kikkoman Ponzu citrus sojasås

Recept-ID: 80

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Till fyllningen: Ansa och skölj salladslökarna. Skala och finhacka vitlöken och ingefäran tillsammans med salladslökarna.

Ansa, skölj och grovhacka spetskålen, strö över 1 tsk salt och tryck ur vätskan väl för hand. Lägg den hackade spetskålen på en duk och tryck ihop ordentligt så att vätskan i kålen kan rinna av väl.

Blanda salladslökarna, vitlöken, ingefäran, spetskålen, köttfärsen, sockret. salt, peppar, sojasås och sesamoljan.

Lägg vardera ca 15 g fyllning mitt på varje gyozadegplatta. Kör runt halva degkanten med fuktad finger, vik över halva degplattan runt fyllningen, lägg kanterna i veck och nyp fast dem ordentligt mot varandra.

Pudra undersidan av gyozaknytena med lite mjöl strax innan de steks.

Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna (28 cm Ø), lägg gyozaknytena i 2 välordnade rader (à 5 styck) och stek dem. När undersidan på gyoza är lätt brynt, rör ihop 1 msk mjöl med 100 ml vatten, häll över och stek knytena färdiga under lock på medelhög till hög värme i ca 3 ½ minuter.

När vattnet har avdunstat, tillsätt 1 msk olja och fortsätt steka tills undersidan på gyoza är knaprigt gyllenbrun. Tillbered de andra gyoza på samma sätt.

Lägg gyozaknytena med undersidan uppåt på tallrikar och servera med dippsåserna.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06
07
08

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.