
Stekta gyoza-dumplings med 3 såser

Ingredienser för 4 portion(er)
- 1 förpackning gyozadeg (finns färdig att köpa i matbutiken)
Till fyllningen:
- 2–3 salladslökar
- 1 liten vitlöksklyfta
- 5 g färsk ingefära
- 200 g spetskål (eller kinakål)
- salt
- 160 g fläsk- eller kycklingfärs
- 1 tsk strösocker
- salt, lite vitpeppar
- 3 tsk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
- 1 tsk sesamolja
- mjöl att strö över gyoza-dumplingarna och ca 3 msk till mjölvattnet
- 6 msk vegetabilisk olja (2 msk räcker till att steka ca 10 styck)
Förberedelse
- Till fyllningen: Ansa och skölj salladslökarna. Skala och finhacka vitlöken och ingefäran tillsammans med salladslökarna.
- Ansa, skölj och grovhacka spetskålen, strö över 1 tsk salt och tryck ur vätskan väl för hand. Lägg den hackade spetskålen på en duk och tryck ihop ordentligt så att vätskan i kålen kan rinna av väl.
- Blanda salladslökarna, vitlöken, ingefäran, spetskålen, köttfärsen, sockret. salt, peppar, sojasås och sesamoljan.
- Lägg vardera ca 15 g fyllning mitt på varje gyozadegplatta. Kör runt halva degkanten med fuktad finger, vik över halva degplattan runt fyllningen, lägg kanterna i veck och nyp fast dem ordentligt mot varandra.
- Pudra undersidan av gyozaknytena med lite mjöl strax innan de steks.
- Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna (28 cm Ø), lägg gyozaknytena i 2 välordnade rader (à 5 styck) och stek dem. När undersidan på gyoza är lätt brynt, rör ihop 1 msk mjöl med 100 ml vatten, häll över och stek knytena färdiga under lock på medelhög till hög värme i ca 3 ½ minuter.
- När vattnet har avdunstat, tillsätt 1 msk olja och fortsätt steka tills undersidan på gyoza är knaprigt gyllenbrun. Tillbered de andra gyoza på samma sätt.
- Lägg gyozaknytena med undersidan uppåt på tallrikar och servera med dippsåserna.
Dippsåser:
Variant 1: 1 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås, 2 msk majonnäs, 1 tsk tahini (pasta på rostade sesamfrön), 1 tsk honung
Variant 2: 1 ½ msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås, 1 ½ msk vinäger, ½ tsk chiliolja
Variant 3:Kikkoman Ponzu citrus sojasås
Använda produkter i det här receptet
Ingredienser för 4 portion(er)
- 1 förpackning gyozadeg (finns färdig att köpa i matbutiken)
Till fyllningen:
- 2–3 salladslökar
- 1 liten vitlöksklyfta
- 5 g färsk ingefära
- 200 g spetskål (eller kinakål)
- salt
- 160 g fläsk- eller kycklingfärs
- 1 tsk strösocker
- salt, lite vitpeppar
- 3 tsk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
- 1 tsk sesamolja
- mjöl att strö över gyoza-dumplingarna och ca 3 msk till mjölvattnet
- 6 msk vegetabilisk olja (2 msk räcker till att steka ca 10 styck)