Sök
Filtrera
65 av 303

Stekta gyoza-dumplings med 3 såser

Stekta gyoza-dumplings med 3 såser
Total tid 60min
Förberedelsetid: 60min
Näringsinnehåll (per portion): 1464 kJ / 349 kcal
Fett: 16.0 g
Protein: 11.6 g
Kolhydrat: 38.4 g

Ingredienser för 4 portion(er)

  • 1 förpackning gyozadeg (finns färdig att köpa i matbutiken)

Till fyllningen:

  • 2–3 salladslökar
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 5 g färsk ingefära
  • 200 g spetskål (eller kinakål)
  • salt
  • 160 g fläsk- eller kycklingfärs
  • 1 tsk strösocker
  • salt, lite vitpeppar
  • 3 tsk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 1 tsk sesamolja
  • mjöl att strö över gyoza-dumplingarna och ca 3 msk till mjölvattnet
  • 6 msk vegetabilisk olja (2 msk räcker till att steka ca 10 styck)

Förberedelse

  1. Till fyllningen: Ansa och skölj salladslökarna. Skala och finhacka vitlöken och ingefäran tillsammans med salladslökarna.
  2. Ansa, skölj och grovhacka spetskålen, strö över 1 tsk salt och tryck ur vätskan väl för hand. Lägg den hackade spetskålen på en duk och tryck ihop ordentligt så att vätskan i kålen kan rinna av väl.
  3. Blanda salladslökarna, vitlöken, ingefäran, spetskålen, köttfärsen, sockret. salt, peppar, sojasås och sesamoljan.
  4. Lägg vardera ca 15 g fyllning mitt på varje gyozadegplatta. Kör runt halva degkanten med fuktad finger, vik över halva degplattan runt fyllningen, lägg kanterna i veck och nyp fast dem ordentligt mot varandra.
  5. Pudra undersidan av gyozaknytena med lite mjöl strax innan de steks.
  6. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna (28 cm Ø), lägg gyozaknytena i 2 välordnade rader (à 5 styck) och stek dem. När undersidan på gyoza är lätt brynt, rör ihop 1 msk mjöl med 100 ml vatten, häll över och stek knytena färdiga under lock på medelhög till hög värme i ca 3 ½ minuter.
  7. När vattnet har avdunstat, tillsätt 1 msk olja och fortsätt steka tills undersidan på gyoza är knaprigt gyllenbrun. Tillbered de andra gyoza på samma sätt.
  8. Lägg gyozaknytena med undersidan uppåt på tallrikar och servera med dippsåserna.

Dippsåser:

Variant 1: 1 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås, 2 msk majonnäs, 1 tsk tahini (pasta på rostade sesamfrön), 1 tsk honung

Variant 2: 1 ½ msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås, 1 ½ msk vinäger, ½ tsk chiliolja

Variant 3:Kikkoman Ponzu citrus sojasås

Använda produkter i det här receptet

Total tid 60min
Förberedelsetid: 60min
Näringsinnehåll (per portion): 1464 kJ / 349 kcal
Fett: 16.0 g
Protein: 11.6 g
Kolhydrat: 38.4 g

Ingredienser för 4 portion(er)

  • 1 förpackning gyozadeg (finns färdig att köpa i matbutiken)

Till fyllningen:

  • 2–3 salladslökar
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 5 g färsk ingefära
  • 200 g spetskål (eller kinakål)
  • salt
  • 160 g fläsk- eller kycklingfärs
  • 1 tsk strösocker
  • salt, lite vitpeppar
  • 3 tsk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 1 tsk sesamolja
  • mjöl att strö över gyoza-dumplingarna och ca 3 msk till mjölvattnet
  • 6 msk vegetabilisk olja (2 msk räcker till att steka ca 10 styck)