
Stekt tonfisksbiff med sesamfrön

Ingredienser för 4 portion(er)
- 2 portionsbitar tonfisk på vardera 150 g och 2 cm tjocka utan skinn
- 3 msk Kikkoman Ponzu Citrus Sojasås
- 1 msk vita sesamfrön
- 1 msk svarta sesamfrön
- 1 vitlöksklyfta
- 20 g färsk ingefära
- 1 msk olivolja
- salt
- peppar
Tillbehör
- 200 g ärtor
- 200 g liten squash
- 1 rödlök
- 1 msk Kikkoman Ponzu Citrus Sojasås
Förberedelse
Skala och riv ned ingefäran i en skål. Pressa ned vitlöken och tillsätt hälften av Ponzu Citrus Sojasåsen och rör om. Lägg ned och vänd tonfisken i såsen, låt marinera 1 timme i kylskåpet, vänd då och då.
Tillbered grönsakerna: Skala och koka ärtorna i 4 minuter. Häll av vattnet, spola snabbt i kallt vatten och lägg sedan i en salladsskål. Tunnskiva squashen och riv ned rödlöken. Häll 1 msk Ponzu Citrus Sojasås över grönsakerna, blanda om och ställ undan. Blanda sesamfröna med varandra på en tallrik. Ta upp tonfiskbiffarna ur marinaden, låt rinna av och vänd dem i sesamfröna.
Lägg dem i en stekpanna och stek 1 minut på varje sida på hög värme. Ta upp tonfisken ur stekpannan, häll marinaden och resten av Ponzu Citrus Sojasåsen i stekpannan, låt koka upp i 2 minuter och dra undan från plattan. Skär tonfisken i ca 1 cm breda strimlor. Arrangera genom att fördela grönsakerna på tallrikar, lägg på tonfiskstrimlorna och droppa över den heta såsen.
Använda produkter i det här receptet
Ingredienser för 4 portion(er)
- 2 portionsbitar tonfisk på vardera 150 g och 2 cm tjocka utan skinn
- 3 msk Kikkoman Ponzu Citrus Sojasås
- 1 msk vita sesamfrön
- 1 msk svarta sesamfrön
- 1 vitlöksklyfta
- 20 g färsk ingefära
- 1 msk olivolja
- salt
- peppar
Tillbehör
- 200 g ärtor
- 200 g liten squash
- 1 rödlök
- 1 msk Kikkoman Ponzu Citrus Sojasås