Stekt tonfisksbiff med sesamfrön

5 1 Betyg
Total tid 10 Min.
10 Min. Tid för förberedelse

Ingredienser

4 Portioner
2 
portionsbitar tonfisk på vardera 150 g och 2 cm tjocka utan skinn
1 msk
vita sesamfrön
1 msk
svarta sesamfrön
1 
vitlöksklyfta
20 g
färsk ingefära
1 msk
olivolja
salt
peppar

Tillbehör

200 g
ärtor
200 g
liten squash
1 
rödlök
Näringsinnehåll (per portion): 640 kJ  /  152 kcal

Förberedelse

Steg 1

Skala och riv ned ingefäran i en skål. Pressa ned vitlöken och tillsätt hälften av Ponzu Citrus Sojasåsen och rör om. Lägg ned och vänd tonfisken i såsen, låt marinera 1 timme i kylskåpet, vänd då och då.

Steg 2

Tillbered grönsakerna: Skala och koka ärtorna i 4 minuter. Häll av vattnet, spola snabbt i kallt vatten och lägg sedan i en salladsskål. Tunnskiva squashen och riv ned rödlöken. Häll 1 msk Ponzu Citrus Sojasås över grönsakerna, blanda om och ställ undan. Blanda sesamfröna med varandra på en tallrik. Ta upp tonfiskbiffarna ur marinaden, låt rinna av och vänd dem i sesamfröna.

Steg 3

Lägg dem i en stekpanna och stek 1 minut på varje sida på hög värme. Ta upp tonfisken ur stekpannan, häll marinaden och resten av Ponzu Citrus Sojasåsen i stekpannan, låt koka upp i 2 minuter och dra undan från plattan. Skär tonfisken i ca 1 cm breda strimlor. Arrangera genom att fördela grönsakerna på tallrikar, lägg på tonfiskstrimlorna och droppa över den heta såsen.

Recept-ID: 269

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Skala och riv ned ingefäran i en skål. Pressa ned vitlöken och tillsätt hälften av Ponzu Citrus Sojasåsen och rör om. Lägg ned och vänd tonfisken i såsen, låt marinera 1 timme i kylskåpet, vänd då och då.

Tillbered grönsakerna: Skala och koka ärtorna i 4 minuter. Häll av vattnet, spola snabbt i kallt vatten och lägg sedan i en salladsskål. Tunnskiva squashen och riv ned rödlöken. Häll 1 msk Ponzu Citrus Sojasås över grönsakerna, blanda om och ställ undan. Blanda sesamfröna med varandra på en tallrik. Ta upp tonfiskbiffarna ur marinaden, låt rinna av och vänd dem i sesamfröna.

Lägg dem i en stekpanna och stek 1 minut på varje sida på hög värme. Ta upp tonfisken ur stekpannan, häll marinaden och resten av Ponzu Citrus Sojasåsen i stekpannan, låt koka upp i 2 minuter och dra undan från plattan. Skär tonfisken i ca 1 cm breda strimlor. Arrangera genom att fördela grönsakerna på tallrikar, lägg på tonfiskstrimlorna och droppa över den heta såsen.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.