Stekt bön-svamp-blandning
Sök
Filtrera
Bookmark
39 av 245

recipe of the week

Stekt bön-svamp-blandning

Sommar
Höst
Vinter
Huvudrätter
Grönsaker
Teriyakisås med rostad sesam
Vegetariskt
Förberedelsetid: 20min
Calorific värde (per portion): 1764 kJ / 422 kcal

Ingredienser för 4 portioner

  • 300 g ris
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 250 g blandad svamp (t.ex. kungsmussling, shitake/ekskivling, champinjoner)
  • 200 g haricovert (gröna bönor)
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 1 msk riven ingefära
  • 100 ml Kikkoman Teriyakisås med rostad sesam
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 msk sesamolja
  • 2–3 msk limesaft
  • lite färska groddar

förberedelse

 Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och tärna löken fint, skala och pressa vitlöken. Halvera, ansa, skölj och tärna chilin fint. Rensa och halvera svampen, fyrdela större svampar om så behövs. Ansa och halvera bönorna.

Hetta upp den vegetabiliska oljan i en panna och fräs löken, vitlöken, chilin och ingefäran i 1–2 minuter. Tillsätt svampen och stek i ca 3–4 minuter till. Tillsätt bönorna och teriyakisåsen och stek i ca 2–3 minuter till.

Smaka av med sesamfrön, sesamolja och limesaft. Skölj groddarna väl och klappa dem torra. Arrangera den stekta bön-svamp-blandningen med ris, garnera med groddarna och servera.

Begagnade produkter i det här receptet

Ingredienser för 4 portioner

  • 300 g ris
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 250 g blandad svamp (t.ex. kungsmussling, shitake/ekskivling, champinjoner)
  • 200 g haricovert (gröna bönor)
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 1 msk riven ingefära
  • 100 ml Kikkoman Teriyakisås med rostad sesam
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 msk sesamolja
  • 2–3 msk limesaft
  • lite färska groddar