Sök
Filtrera
Spetskål-tarte med sojasås-senapstopping
Bookmark
87 av 275

Spetskål-tarte med sojasås-senapstopping

Spetskål-tarte med sojasås-senapstopping
Total tid 35min
Förberedelsetid: 35min
Näringsinnehåll (per portion): 3737 kJ / 893 kcal
Fett: 46.5 g
Protein: 42.9 g
Kolhydrat: 74.6 g

Ingredienser för 2 portion(er)

  • 2 obehandlade apelsiner
  • 1 litet knippe persilja
  • 50 g salt
  • 50 g strösocker
  • 1 tsk grovmalen peppar
  • 7 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
  • 1⁄4 laxsida utan skinn
  • 100 g speltmjöl/dinkelmjöl
  • 1 nypa bakpulver
  • 25 g kesella
  • 1 msk olivolja
  • 50 ml vatten
  • ¼ spetskål
  • 1 schalottenlök
  • ½ ask körsbärstomater
  • 100 ml grädde
  • 1 msk färskost
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 äggula

Förberedelse

  1. Skölj apelsinerna noga. Finriv en apelsin på ett fint rivjärn, finstrimla det allra yttersta skalet från en annan apelsin med hjälp av ett zestjärn. Pressa juicen ur apelsinerna. Skölj och finhacka persiljan.
  2. Rör ihop salt, socker, grovmalen peppar, persilja, apelsinrivet och 2 msk av den naturligt bryggda sojasåsen och häll det i en låg form. Rulla laxen i massan och grava laxen övertäckt i kylskåpet över natten.
  3. Sikta mjölet och blanda med bakpulvret. Rör ned kesellan, olivoljan och 1 msk av den naturligt bryggda sojasåsen med elvispen. Rör även ned vatten lite i taget tills degen blivit smidig och fast. Slå in degen i plastfolie.
  4. Fyrdela under tiden spetskålen, ta bort de yttre bladen och rotstocken. Finstrimla, skölj och slunga spetskålen torr. Skala och finhacka schalottenlöken, skölj och halvera körsbärstomaterna.
  5. Blanda grädden väl med färskosten, dijonsenapen, 4 msk naturligt bryggd sojasås och äggulan. Kavla ut degen på en lättmjölad arbetsyta så att den passar till två tarte- eller pajformar med ca 11 cm diameter. Smörj formarna, klä dem med degen och forma en ca 2 cm hög kant. Nagga flera hål i botten på pajskalet med en gaffel så att det inte bubblar upp under bakningen.
  6. Lägg grönsakerna i pajskalet och blanda. Fördela gräddmassan ovanpå och baka i förvärmd ugn i 200 °C varmluft i 30 minuter. Massan ska stelna fullständigt. Ta upp laxen ur gravningslagen, klappa den torr, finskiva och servera den tillsammans med tarten.

Begagnade produkter i det här receptet

Total tid 35min
Förberedelsetid: 35min
Näringsinnehåll (per portion): 3737 kJ / 893 kcal
Fett: 46.5 g
Protein: 42.9 g
Kolhydrat: 74.6 g

Ingredienser för 2 portion(er)

  • 2 obehandlade apelsiner
  • 1 litet knippe persilja
  • 50 g salt
  • 50 g strösocker
  • 1 tsk grovmalen peppar
  • 7 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
  • 1⁄4 laxsida utan skinn
  • 100 g speltmjöl/dinkelmjöl
  • 1 nypa bakpulver
  • 25 g kesella
  • 1 msk olivolja
  • 50 ml vatten
  • ¼ spetskål
  • 1 schalottenlök
  • ½ ask körsbärstomater
  • 100 ml grädde
  • 1 msk färskost
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 äggula